Μαυροδάφνη Reserve του 1999: Το ελληνικό κρασί που πήρε το Χρυσό στο Διεθνή Διαγωνισμό της Βιέννης
Λαμβάνοντας το Χρυσό Μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου, τοποθετήθηκε στο top 3 των κρασιών
Κομψή, γεμάτη, αρωματική. Η Μαυροδάφνη Reserve του 1999, ένας ξεχωριστός οίνος μακράς παλαίωσης από το ιστορικό οινοποιείο Achaia Clauss, ήταν αναμενόμενο να τραβήξει την προσοχή των επαγγελματιών του χώρου του κρασιού, αλλά και των γευσιγνωστών που συναποτέλεσαν για άλλη μια χρονιά την κριτική επιτροπή στον – επίσημο και αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση – Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου της Βιέννης.
Κάθε χρόνο, εκατοντάδες οινοποιοί από όλο τον κόσμο (φέτος άγγιξαν τους 1.588 από 43 χώρες), καταθέτουν τα κορυφαία δείγματα κρασιών τους, προκειμένου να αξιολογηθούν και να διεκδικήσουν τη βράβευση. Η ιδιαίτερη μαυροδάφνη από την Αχαΐα – και μάλιστα από το οινοποιείο που παρήγαγε πρώτο το γλυκό κόκκινο κρασί που έχουμε πια ταυτίσει με την περιοχή – έκλεψε τις εντυπώσεις ανάμεσα σε 11.342 δείγματα και κατατάχθηκε στο top 3 της κατηγορίας των γλυκών κρασιών, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο του διαγωνισμού.
Η βράβευση της Μαυροδάφνης «601» Reserve του 1999 θα επαναληφθεί στο Wine Gala του Διεθνούς Διαγωνισμού της Βιέννης την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022, στο Vienna City Hall, όπου θα παρουσιαστεί εκ νέου και θα παραλάβει το βραβείο της ενώπιον ενός ιδιαίτερου κοινού, με περισσότερους από 3.000 φίλους του κρασιού.
Ένα μοναδικό κρασί
Ακαταμάχητα γοητευτική, η μαυροδάφνη με τη διαυγή εμφάνιση και το βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα αναμφίβολα αξίζει μια θέση στις πιο ξεχωριστές μας στιγμές. Ήδη από όταν κυλά στο ποτήρι, συναρπάζει με το φρουτώδες φόντο αρωμάτων της, που κρύβει μέσα του ξηρά φρούτα και έντονες χροιές από καρύδι.
Στη γεύση πρωταγωνιστούν οι σταφίδες, τα ξηρά σύκα και οι χουρμάδες, δημιουργώντας έναν κομψό όσο και έντονο, περίπλοκο όσο και γλυκό συνδυασμό – ενώ η μακράς διάρκειας επίγευση διατηρεί αυτές τις πλούσιες γεύσεις καθώς ξετυλίγεται.
Ενδιαφέρουσα και γεμάτη, η Μαυροδάφνη Reserve του 1999 αποτελεί την ιδανική επιλογή ως απεριτίφ, με λίγους ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα δαμάσκηνα, ενώ δίνει τον καλύτερό της εαυτό και ως επιδόρπιος οίνος. Δοκιμάστε τη στο πλευρό κόκκινων φρέσκων φρούτων – κατά προτίμηση κερασιών ή φραουλών -, ή σε συνδυασμό με μια μαλακή γραβιέρα ή ένα μπλε τυρί. Εξαιρετικά αρμονικό αποδεικνύεται και το pairing της με επιδόρπια, όπως το παγωτό καϊμάκι, το σιρόπι βύσσινου ή τα γλυκά με καφέ και σοκολάτα. Σε κάθε σενάριο, οι 12-14°C της πηγαίνουν πολύ.
- Γαλλία: Ιστορικά χαμηλό ποσοστό δημοτικότητας για τον Φρανσουά Μπαϊρού στη Γαλλία
- Γιορτές στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
- Αγρίνιο: «Συνήθως οι σεισμοί στην Τριχωνίδα έχουν συνέχεια» λέει ο Λέκκας – «Χρειάζεται επιτήρηση»
- Παράταση στην άφιξη Μενσά
- «Good Luck, Babe!»: Πώς το κομμάτι της Chappell Roan έγινε o ύμνος της γενιάς των situationships
- Μπρίτνεϊ Σπίαρς: «Έχω βαριά μελαγχολία, έχω σιχαθεί τόσο πολύ τους ανθρώπους»