Μαυροδάφνη Reserve του 1999: Το ελληνικό κρασί που πήρε το Χρυσό στο Διεθνή Διαγωνισμό της Βιέννης
Λαμβάνοντας το Χρυσό Μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου, τοποθετήθηκε στο top 3 των κρασιών
Κομψή, γεμάτη, αρωματική. Η Μαυροδάφνη Reserve του 1999, ένας ξεχωριστός οίνος μακράς παλαίωσης από το ιστορικό οινοποιείο Achaia Clauss, ήταν αναμενόμενο να τραβήξει την προσοχή των επαγγελματιών του χώρου του κρασιού, αλλά και των γευσιγνωστών που συναποτέλεσαν για άλλη μια χρονιά την κριτική επιτροπή στον – επίσημο και αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση – Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου της Βιέννης.
Κάθε χρόνο, εκατοντάδες οινοποιοί από όλο τον κόσμο (φέτος άγγιξαν τους 1.588 από 43 χώρες), καταθέτουν τα κορυφαία δείγματα κρασιών τους, προκειμένου να αξιολογηθούν και να διεκδικήσουν τη βράβευση. Η ιδιαίτερη μαυροδάφνη από την Αχαΐα – και μάλιστα από το οινοποιείο που παρήγαγε πρώτο το γλυκό κόκκινο κρασί που έχουμε πια ταυτίσει με την περιοχή – έκλεψε τις εντυπώσεις ανάμεσα σε 11.342 δείγματα και κατατάχθηκε στο top 3 της κατηγορίας των γλυκών κρασιών, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο του διαγωνισμού.
Η βράβευση της Μαυροδάφνης «601» Reserve του 1999 θα επαναληφθεί στο Wine Gala του Διεθνούς Διαγωνισμού της Βιέννης την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022, στο Vienna City Hall, όπου θα παρουσιαστεί εκ νέου και θα παραλάβει το βραβείο της ενώπιον ενός ιδιαίτερου κοινού, με περισσότερους από 3.000 φίλους του κρασιού.
Ένα μοναδικό κρασί
Ακαταμάχητα γοητευτική, η μαυροδάφνη με τη διαυγή εμφάνιση και το βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα αναμφίβολα αξίζει μια θέση στις πιο ξεχωριστές μας στιγμές. Ήδη από όταν κυλά στο ποτήρι, συναρπάζει με το φρουτώδες φόντο αρωμάτων της, που κρύβει μέσα του ξηρά φρούτα και έντονες χροιές από καρύδι.
Στη γεύση πρωταγωνιστούν οι σταφίδες, τα ξηρά σύκα και οι χουρμάδες, δημιουργώντας έναν κομψό όσο και έντονο, περίπλοκο όσο και γλυκό συνδυασμό – ενώ η μακράς διάρκειας επίγευση διατηρεί αυτές τις πλούσιες γεύσεις καθώς ξετυλίγεται.
Ενδιαφέρουσα και γεμάτη, η Μαυροδάφνη Reserve του 1999 αποτελεί την ιδανική επιλογή ως απεριτίφ, με λίγους ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα δαμάσκηνα, ενώ δίνει τον καλύτερό της εαυτό και ως επιδόρπιος οίνος. Δοκιμάστε τη στο πλευρό κόκκινων φρέσκων φρούτων – κατά προτίμηση κερασιών ή φραουλών -, ή σε συνδυασμό με μια μαλακή γραβιέρα ή ένα μπλε τυρί. Εξαιρετικά αρμονικό αποδεικνύεται και το pairing της με επιδόρπια, όπως το παγωτό καϊμάκι, το σιρόπι βύσσινου ή τα γλυκά με καφέ και σοκολάτα. Σε κάθε σενάριο, οι 12-14°C της πηγαίνουν πολύ.
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπασκόνια
- Μεγάλη Βρετανία – Ελλάδα 73-72: Μπλακ-άουτ και απότομη προσγείωση για τη «γαλανόλευκη»
- Αυτό είναι το πρόσωπο-κλειδί στις διαπραγματεύσεις για τις απολύσεις στη Volkswagen
- Ο Μπαρτζώκας αποθέωσε τον Φουρνιέ: «Είναι παικταράς, τι άλλο να πω!»
- Βίκτορ Όρμπαν: Η εποχή της Δύσης τελείωσε, ξημερώνει η εποχή της Ευρασίας
- Κόρινθος: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στην παλαιά εθνική οδό