Tinder: Η αναζήτηση συντρόφου μέσω διαδικτύου αύξησε τα έσοδα
Η μετοχή της μητρικής εκτινάχθηκε κατά 16%
- Η Ουγγαρία δίνει άσυλο σε πρώην υφυπουργό της Πολωνίας - Σε βάρος του ισχύει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης
- Ο Σεργκέι Λαβρόφ υπαινίχθηκε έναν από τους όρους λήξης του πολέμου με την Ουκρανία
- Η «οδυνηρή» χριστουγεννιάτικη φωτογραφία του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον
- Πώς η υπόθεση Πελικό έδωσε άλλες διαστάσεις στη σεξουαλική βία
Πάνω από τις προσδοκίες διαμορφώθηκαν τα έσοδα του τρίτου τριμήνου για τη Match Group, μητρική της πλατφόρμας γνωριμιών Tinder, καθώς, όπως φαίνεται, όλο και περισσότεροι χρήστες αναζητούν ταίρι ή κάποια γνωριμία μέσω διαδικτύου.
Παρά τις αντίθετες ενδείξεις, τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν στα 810 εκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 793 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.
Τα έσοδα του Tinder αυξήθηκαν κατά 6% και οι χρήστες που πληρώνουν αυξήθηκαν κατά 7%.
Η είδηση εκτίναξε τις μετοχές της εταιρείας κατά 16%, έχοντας υποστεί φέτος μείωση κατά 66,1% μέχρι τώρα.
Τα αποτελέσματα είναι ευπρόσδεκτα για την εταιρεία και για τον λόγο ότι φέτος πέρασε από σαράντα κύματα, με αλλαγές στελεχών και προβληματισμό αναλυτών σχετικά με την κακή εκτέλεση νέων λειτουργιών στις εφαρμογές γνωριμιών της. Ο πληθωρισμός έχει επίσης πιέσει τις δαπάνες για τις εφαρμογές της.
Σύμφωνα με τον CEO και τον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας, δεν την αφήνει ανεπηρέαστη η αποδυνάμωση της παγκόσμιας οικονομίας πλήττει και τις πλατφόρμες που εξυπηρετούν καταναλωτές με χαμηλότερο εισόδημα.
Η Match σχεδιάζει να αντιμετωπίσει την επιβράδυνση με μειώσεις των δαπανών που σχετίζονται με τον αριθμό εργαζομένων και των δαπανών μάρκετινγκ και αναμένει να έχει σταθερά περιθώρια το 2023.
Οι μετοχές της εταιρείας διαπραγματεύονταν στα 51,21 δολάρια σε διευρυμένη διαπραγμάτευση. Έχουν μειωθεί κατά 66,1% μέχρι στιγμής φέτος.
Ας σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα, η Meta, η Alphabet και η Microsoft έχασαν δισεκατομμύρια καθώς οι φόβοι για παγκόσμια επιβράδυνση έπληξαν τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο. Οι πέντε μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας έχασαν συνολικά 950 δισ. δολάρια.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις