Ουκρανία: «Μην αναρτάτε πληροφορίες για τους αγνοούμενους στρατιώτες» – Γιατί ζητάει κάτι τέτοιο το Κίεβο
Η υφυπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για τους επικίνδυνους στρατιώτες.
- Τι είναι το shutdown της αμερικανικής κυβέρνησης και τι είναι το ταβάνι του χρέους;
- Όταν ο Μακρόν αποκαλούσε το Πρωθυπουργικό Μέγαρο «το κλουβί με τις τρελές»
- Έκλεβαν πολυτελή οχήματα SUV και τα πωλούσαν στο εξωτερικό – Το αιματηρό επεισόδιο με τον αρχηγό της σπείρας
- Πώς η υπόθεση Πελικό έδωσε άλλες διαστάσεις στη σεξουαλική βία
Η κυβέρνηση της Ουκρανίας προέτρεψε σήμερα τους πολίτες να μην αναρτούν στο διαδίκτυο λεπτομέρειες για αγνοούμενους στρατιώτες ή πολίτες, γιατί με τον τρόπο αυτό μπορεί να βοηθήσουν τους Ρώσους να εντοπίζουν τους «πολύτιμους» αιχμαλώτους αλλά και ανθρώπους που προσπαθούν να αποφύγουν τη σύλληψη.
Η υφυπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ εξήγησε ότι πολλοί άνθρωποι στρέφονται στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για να συλλέξουν πληροφορίες, ιδίως για στρατιώτες που έχουν αιχμαλωτιστεί ή αγνοούνται.
«Γιατί είναι επικίνδυνες αυτές οι αναρτήσεις; Το πρόβλημα είναι ότι αυτό το συγκεκριμένο άτομο μπορεί όντως να είναι αιχμάλωτο, αλλά ο εχθρός να θεωρεί ότι είναι πολίτης», έγραψε στο Telegram.
Μπορεί απλώς να κρύβεται
Μια άλλη πιθανότητα είναι ο «αγνοούμενος» απλώς να κρύβεται στα κατεχόμενα εδάφη και να αναζητά έναν τρόπο για να επιστρέψει στο σπίτι του. «Αναρτώντας δεδομένα και φωτογραφίες αυτών των ανθρώπων δίνετε στον εχθρό ένα σημείο αναφοράς για τις έρευνές του», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τη Μαλιάρ, η δημοσίευση λεπτομερειών για τη ζωή, τις πολιτικές απόψεις, τις κοινωνικές επαφές ή το εργασιακό ιστορικό των αγνοούμενων περιπλέκει τη διαδικασία εξασφάλισης της απελευθέρωσής τους και συχνά θέτει σε κίνδυνο τη ζωή τους. «Ενθαρρύνεται ο εχθρός να εξετάζει εξονυχιστικά έναν συγκεκριμένο άτομο και, ως αποτέλεσμα, τα αιτήματα για την ανταλλαγή (των αιχμαλώτων) αυξάνονται και η ίδια η διαδικασία περιπλέκεται», επέμεινε.
Οι Ουκρανοί που ανησυχούν γιατί δεν μπορούν να εντοπίσουν κάποιον δικό τους άνθρωπο θα πρέπει να απευθύνονται στην ειδική μονάδα του υπουργείου Άμυνας η οποία ασχολείται με τους αιχμαλώτους πολέμου, είπε η υφυπουργός υπενθυμίζοντας ότι μέχρι τώρα η Ρωσία έχει ανταλλάξει περίπου 1.030 Ουκρανούς αιχμαλώτους, άνδρες και γυναίκες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις