Παγκόσμιος τρόμος από τις νέες απειλές για πυρηνικό πόλεμο από τη Μόσχα
«Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Οι δυτικές χώρες σπρώχνουν τον κόσμο σε έναν παγκόσμιο πόλεμο» λέει ο Μεντβέντεφ.
- Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα - Κορυφώνεται η κίνηση, τι να προσέχουμε όταν αγοράζουμε παιχνίδια και τρόφιμα
- Πώς διαμορφώνονται οι τιμές από το χωράφι στο ράφι
- Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια για τον σκύλο και τη γάτα μας – Εύγευστες συνταγές
- Ο Τραμπ διορίζει τον παραγωγό του «Apprentice», ως ειδικό απεσταλμένο στη Μεγάλη Βρετανία
Συνεχίζει το σερί εμπρηστικών δηλώσεων ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Όπως είπε, σε περίπτωση μη πλήρους και οριστικής νίκης της Μόσχας στην Ουκρανία θα ξεσπάσει παγκόσμιος πόλεμος με πυρηνικά όπλα.
Μία πλήρης νίκη της Ρωσίας θα συνιστούσε τη μοναδική εγγύηση για την αποτροπή μιας παγκόσμιας σύγκρουσης, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, υποστηρίζοντας ότι η Δύση ωθεί τη Μόσχα σε πυρηνικό πόλεμο.
Διαβάστε επίσης: Εμπρηστικές δηλώσεις Μεντβέντεφ: Δώστε στους ψυχωτικούς πυραύλους για να πάμε σε Γ’ Παγκόσμιο
«Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Οι δυτικές χώρες σπρώχνουν τον κόσμο σε έναν παγκόσμιο πόλεμο. Μόνο η πλήρης και τελική νίκη της Ρωσίας θα αποτελέσει εγγύηση έναντι μιας παγκόσμιας σύγκρουσης» είπε.
«Αν δεν αναμένεται να κερδίσει η Ρωσία, τότε, προφανώς, θα κερδίσει η Ουκρανία. Στόχος της Ουκρανίας στον πόλεμο, που κήρυξε το καθεστώς του Κιέβου, είναι η ανάκτηση όλων των εδαφών που ανήκαν στο παρελθόν σε αυτήν. Με άλλα λόγια, η προσάρτησή τους από τη Ρωσία. Αυτό αποτελεί απειλή για την ύπαρξη του κράτους μας και την κατάρρευση της σημερινής Ρωσίας» υποστήριξε.
Ο Μεντβέντεφ αναφέρθηκε και στην παράγραφο 19 των θεμελιωδών αρχών της κρατικής πολιτικής της Ρωσίας αναφορικά με την πυρηνική αποτροπή. Βάσει της παραγράφου 19, η Μόσχα μπορεί να κάνει χρήση πυρηνικών όπλων στις εξής περιπτώσεις:
- αν έχει αξιόπιστες πληροφορίες για εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων που επιτίθενται ενάντια στη Ρωσία ή σε συμμάχους της,
- αν έχει αξιόπιστες πληροφορίες για χρήση πυρηνικών όπλων από τον εχθρό ή άλλων τύπων όπλων μαζικής καταστροφής στα εδάφη της Ρωσίας ή των συμμάχων της.
- αν ενέργειες του εχθρού έχουν αντίκτυπο σε κρίσιμες κρατικές ή στρατιωτικές εγκαταστάσεις της χώρας και οδηγούν στην αδυναμία της να απαντήσει σε επίθεση με πυρηνικές δυνάμεις.
- αν μια επιθετική ενέργεια κατά της Ρωσίας με χρήση συμβατικών όπλων θέτει σε κίνδυνο την ύπαρξη του ρωσικού κράτους -προϋπόθεση για την μίλησε ο Μεντβέντεφ στις δηλώσεις του.
Αναφερόμενος στην παράγραφο 19, δήλωσε: «Ποιος σχεδιάζει μια πυρηνική σύγκρουση στην πραγματικότητα, μπορώ να ρωτήσω; Τι είναι αυτό, αν όχι μια άμεση πρόκληση ενός παγκόσμιου πολέμου με τη χρήση πυρηνικών όπλων;».
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ έχει υιοθετήσει σκληρή γλώσσα το τελευταίο διάστημα σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία, προχωρώντας συνεχώς σε εμπρηστικές δηλώσεις. Στα τέλη Σεπτεμβρίου, είχε απειλήσει ευθαρσώς για ένα πυρηνικό χτύπημα, λέγοντας πως η Ρωσία έχει «δικαίωμα» να το κάνει. «Οι υπερπόντιοι και οι Ευρωπαίοι δημαγωγοί δεν πρόκειται να χαθούν σε μια πυρηνική Αποκάλυψη (…) θα καταπιούν τη χρήση οποιουδήποτε όπλου στην τρέχουσα σύγκρουση» είχε δηλώσει τότε.
Πριν λίγες μέρες δε, έκανε ξανά λόγο για το ενδεχόμενο παγκόσμιου πολέμου. «Ο γρηγορότερος τρόπος για να κλιμακωθεί η σύγκρουση στην Ουκρανία στις μη αναστρέψιμες συνέπειες ενός παγκόσμιου πολέμου είναι να εφοδιαστούν οι ψυχωτικοί στο Κίεβο με MLRS μεγάλης εμβέλειας» είχε πει.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις