Έντι Ράμα: Το Λονδίνο «να πάρει μαθήματα» από το Βερολίνο για τη διαχείριση του μεταναστευτικού
Ο Έντι Ράμα, που παρέστη την Πέμπτη στη σύνοδο του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια, υπέδειξε ως πρότυπο, το οποίο θα μπορούσε να ακολουθήσει η Βρετανία, τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η Γερμανία την άφιξη ενός εκατομμυρίου μεταναστών το 2015.
- Τι είναι το shutdown της αμερικανικής κυβέρνησης και τι είναι το ταβάνι του χρέους;
- Όταν ο Μακρόν αποκαλούσε το Πρωθυπουργικό Μέγαρο «το κλουβί με τις τρελές»
- Έκλεβαν πολυτελή οχήματα SUV και τα πωλούσαν στο εξωτερικό – Το αιματηρό επεισόδιο με τον αρχηγό της σπείρας
- Πώς η υπόθεση Πελικό έδωσε άλλες διαστάσεις στη σεξουαλική βία
Η Βρετανία θα πρέπει να πάρει μαθήματα από τη Γερμανία για το πώς αντιμετωπίζεται ένα μεταναστευτικό κύμα, δήλωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, επικρίνοντας το Λονδίνο για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζει τους Αλβανούς που φτάνουν στη χώρα διαπλέοντας τη Μάγχη.
«Το να ξεχωρίζεις μια κοινότητα και να μιλάς για γκάνγκστερ και εγκληματίες, δεν ακούγεται… πολύ βρετανικό, ακούγεται περισσότερο σαν κραυγές από το φρενοκομείο», είπε χαρακτηριστικά ο Ράμα, επαινώντας ταυτόχρονα τη μεταναστευτική πολιτική του Βερολίνου.
Διαβάστε επίσης: Αλβανία: Εκατοντάδες πρόσφυγες από το Αφγανιστάν στα… «αζήτητα» των ΗΠΑ
Η Βρετανία έχει εμπλακεί σε μια διαμάχη για το μεταναστευτικό, αφότου η υπουργός Εσωτερικών, Σουέλα Μπράβερμαν, απέδωσε την «αύξηση του αριθμού των Αλβανών» που φτάνουν στη χώρα σε νέους, ανύπανδρους άντρες, τους οποίους χαρακτήρισε μέλη οργανωμένων εγκληματικών συμμοριών.
Εκπρόσωπος του Σούνακ «έσπασε τον πάγο»
Ο Ράμα, που παρέστη την Πέμπτη στη σύνοδο του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια, υπέδειξε ως πρότυπο, το οποίο θα μπορούσε να ακολουθήσει η Βρετανία, τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η Γερμανία την άφιξη ενός εκατομμυρίου μεταναστών το 2015.
«Ποτέ δεν άκουσα έναν Γερμανό υπουργό να αποκαλεί τους Αλβανούς εγκληματίες» ανέφερε, χαιρετίζοντας την «αξιοπρέπεια» της γερμανικής προσέγγισης.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι λιγότερο από το 1% των Αλβανών στη Βρετανία ήταν στη φυλακή.
Νωρίτερα, μια εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ, επιχείρησε να αποκλιμακώσει την κρίση, τονίζοντας ότι η Αλβανία συνεργάζεται για την αντιμετώπιση των διακινητών ανθρώπων.
«Έχουμε μια ισχυρή σχέση με τους Αλβανούς εταίρους μας. Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεργασία της αλβανικής κυβέρνησης και παραμένουμε πλήρως δεσμευμένοι στη συνεργασία μαζί τους», δήλωσε η εκπρόσωπος του Σούνακ στους δημοσιογράφους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις