Η Mercedes-Benz συνεχίζει την πληθωρική πολιτική πολλαπλασιασμού των ηλεκτρικών εκδόσεών της οι οποίες δεν περιορίζονται στα κλασικά επιβατικά μοντέλα της αλλά «επεκτείνονται» και στα van.

Η επόμενη αντίστοιχη ηλεκτρική άφιξη θα υιοθετήσει την ονομασία EQT Marco Polo και όπως μπορεί κανείς εύκολα να αντιληφθεί από τα νέα διακριτικά θα πρόκειται για μια εκδρομική, camper van παραλλαγή του γερμανικού van η οποία αναμένεται να δώσει μια πρώτη γεύση από τα χαρακτηριστικά της μέσω ενός ανάλογου πρωτότυπου το οποίο θα αποκαλυφθεί στις 2 Δεκεμβρίου, ενώ η έκδοση παραγωγής αναμένεται το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Μέχρι τότε η γερμανική φίρμα δίνει στη δημοσιότητα την πρώτη εικόνα του αν και το ενδιαφέρον στην προκειμένη περίπτωση είναι στα ενδότερα όπου όπως σημειώνει η Mercedes, το camper van θα προσφέρει αντίστοιχη ευρυχωρία με την συμβατική T-Class χάρη στην τοποθέτηση της μπαταρίας κάτω από το πάτωμα. Σύμφωνα με τις συστάσεις η EQT Marco Polo θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού στα πρότυπα της αντίστοιχης έκδοσης της T-Class Marco Polo.

Με αυτό δεδομένο η πρώτη διαμόρφωση θα διαθέτει ένα πτυσσόμενο κρεβάτι για δύο άτομα με στρώμα 10 εκατοστών ενώ η δεύτερη θα ενσωματώνει ένα αφαιρούμενο kit κουζίνας το οποίο θα περιλαμβάνει, νεροχύτη, μίνι ψυγείο και σύστημα μαγειρέματος με γκάζι. Toν εκδρομικό εξοπλισμό θα συμπληρώσουν δύο πτυσσόμενες καρέκλες και τραπέζι.

Να σημειωθεί ότι όπως ισχύει και για την T-Class ο συγκεκριμένος εξοπλισμός είναι αφαιρούμενος προσφέροντας μέγιστη ευελιξία στον ιδιοκτήτη και την απαιτούμενη διαμόρφωση ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες του.