Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΑΔΕΔΥ: Η ιστοσελίδα δέχθηκε κυβερνοεπίθεση λίγες μέρες πριν τη Γενική Απεργία

ΑΔΕΔΥ: Η ιστοσελίδα δέχθηκε κυβερνοεπίθεση λίγες μέρες πριν τη Γενική Απεργία

Τι αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.

Κακόβουλη παρέμβαση (hacking) από αυτοματοποιημένο λογισμικό (bot) δέχθηκε η ιστοσελίδα της ΑΔΕΔΥ λίγες μέρες πριν την πραγματοποίηση της Γενικής Απεργίας στις 9 Νοεμβρίου.

Το αρμόδιο τμήμα της Συνομοσπονδίας προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και άμεσα αφαιρέθηκαν οι κακόβουλες δημοσιεύσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

Σήμερα, 4 Νοεμβρίου, παρουσιάστηκε πρόβλημα με τις δημοσιεύσεις στην ιστοσελίδα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μετά από κακόβουλη παρέμβαση (hacking) από αυτοματοποιημένο λογισμικό (bot). Το αρμόδιο τμήμα προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και άμεσα αφαιρέθηκαν οι κακόβουλες δημοσιεύσεις.

Η ιστοσελίδα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δέχεται καθημερινά επιθέσεις από αυτόματα κακόβουλα λογισμικά και τις αντιμετωπίζει με επιτυχία.

Τον τελευταίο καιρό μαζί με την αύξηση της οργανικής επισκεψιμότητας αυξήθηκαν και οι επιθέσεις και κάποια από αυτές κατάφερε να εισχωρήσει στο διαχειριστικό περιβάλλον της ιστοσελίδας.

Τέτοιου είδους επιθέσεις στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν το κοινό της ιστοσελίδας, που τη χρησιμοποιεί για να ενημερώνεται για τα τρέχοντα εργασιακά ζητήματα. Δεν θεωρούμε τυχαία τη συγκεκριμένη επίθεση, μόλις μία εβδομάδα πριν την επερχόμενη Πανελλαδική 24ωρη απεργία, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 του Νοέμβρη, και που θα έχει μαζική συμμετοχή.

Πέρα από τα παραπάνω, έχει ενημερωθεί το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024