Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Εύζωνες – Η ιστορία της Προεδρικής Φρουράς
Ο δεύτερος τόμος της συλλεκτικής έκδοσης
ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ παρουσιάζουν
Εύζωνες.
H Προεδρική Φρουρά, οι θεματοφύλακες της ιστορικής μνήμης και των δημοκρατικών αξιών του ελληνικού έθνους.
Ο δεύτερος τόμος της συλλεκτικής έκδοσης.
Η μακρόχρονη ιστορία της Προεδρικής Φρουράς, η ευζωνική στολή και οι συμβολισμοί, το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ο βασιλιάς Οθωνας και η φουστανέλα, ο προστάτης της Προεδρικής Φρουράς Αγιος Γεώργιος.
Το επίλεκτο σώμα του ελληνικού στρατού.
Η υπεράσπιση της πατρίδας με ηρωισμό και αυτοθυσία.
Με τη σφραγίδα των Εκδόσεων Μίλητος.
Η μακρόχρονη ιστορία της Προεδρικής Φρουράς, που αποτελεί κομμάτι της εθνικής μας ταυτότητας.
Οι Εύζωνες στην ιστορική τους διαδρομή υπήρξαν επίλεκτο σώμα του ελληνικού σρατού, το οποίο υπερασπίστηκε την πατρίδα με ηρωικές μάχες και αυτθυσία.
Σήμερα αποτελούν την Προεδρική Φρουρά, τους θεματοφύλακες της ιστορικής μνήμης και των δημοκρατικών αξιών του ελληνικού έθνους.
Οι Εύζωνες – το ύψιστο τιμητικό άγημα της χώρας- είναι ζωντανό κομμάτι της ελληνικής ιστορίας και άξιοι συνεχιστές της ελληνικής παράδοσης. Με γνώμονα την ανδρεία, την αριστεία, το ήθος, την προσήλωση στο καθήκον και με την άρτια στρατιωτική εκπαίδευσή τους ενσαρκώνουν στη συνείδηση του Ελληνα το πρότυπο της λεβεντιάς, του ηρωισμού και της αυτοθυσίας.
Στοιχείο της εθνικής ταυτότητας και άρρικτα συνδεδεμένη με τη νεότερη ελληνική ιστορία, η ευζωνική ενδυμασία, η ηρωική φουστανέλα και τα θρυλικά τσαρούχια σε συνδυασμό με την πατροπαράδοτη χειροποίητη κατασκευή τους, ανακαλούν στη μνήμη τις ιστορικές περιόδους και κυρίως, την Ελληνική Επανάσταση του 1821, κατά την οποία καθιερώθηκε η ευζωνική φορεσιά ως εθνική ενδυμασία.
Τα σύμβολα και ο θρύλος που συνοδεύουν την παρουσία του Εύζωνα στην ιστορία και τη λαϊκή παράδοση ενισχύουν την εθική και την πολιτιστική ταυτότητα της χώρας.
Η μακρόχρονη ιστορία της Προεδρικής Φρουράς ξεκινά την 12η Δεκεμβρίου του 1868, με τη σύσταση ενός μάχιμου και ταυτοχρόνως τελετουργικού τμήματος, του μόνιμου Στρατού, με την ονομασία «Άγημα». Σκοπός της δημιουργίας του, ήταν η παροχή άριστης στρατιωτικής εκπαίδευσης στους διακριθέντες για τη στρατιωτική τους αρετή, ώστε να αποτελέσουν υπόδειγμα εκπαίδευσης για τον υπόλοιπο Στρατό.
- Ιταλία: Χρήση βίντεο από την αστυνομία για να ταυτοποιήσει πολίτες που χαιρετούσαν φασιστικά
- Λος Αντζελες: Εσπευσμένες απομακρύνσεις κατοίκων εξαιτίας πυρκαγιάς που εξαπλώνεται με τρομακτική ταχύτητα
- Κατεχόμενα: Διαψεύδει ο Ακιντζί δημοσιεύματα περί υποψηφιότητάς του στις «προεδρικές»
- Γερμανία: «Σκλάβοι» σε «αποικία» των ΗΠΑ οι Γερμανοί, δηλώνει η Βάιντελ της AfD και πυροδοτεί αντιδράσεις
- Γάζα: Τη φρίκη σκόρπισε πάλι το Ισραήλ σκοτώνοντας παιδιά σε σκηνές εκτοπισμένων (φρικτές εικόνες)
- Λίβανος: Ο ΟΗΕ ζητά 370 εκατ. δολάρια επιπλέον για να καλύψει τις ανάγκες της ανθρωπιστικής βοήθειας