«Η περιφέρεια του Ντονέτσκ αποτελεί το επίκεντρο της μεγαλύτερης τρέλας των κατακτητών», ανέφερε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του και συμπλήρωσε: «Σκοτώνονται κατά εκατοντάδες καθημερινά. Τα εδάφη κοντά στις θέσεις του ουκρανικού στρατού είναι διάσπαρτα με πτώματα των κατακτητών».
Οι πόλεις Μπαχμούτ και Αβντίφκα είναι δύο περιοχές στις οποίες το τελευταίο διάστημα αναφέρονται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των ρώσων εισβολέων.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.