Μητσοτάκης σε Bloomberg: Η Ελλάδα θα απαγορεύσει τα παράνομα συστήματα παρακολούθησης – Κοινό πρόβλημα όλης της Ευρώπης
Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg αναφέρθηκε στο θέμα των υποκλοπών αλλά και στον στόχο η Ελλάδα να γίνει εξαγωγέας πράσινης ενέργειας
- Πού βρίσκεται η Ahoo Daryaei; - «Αν την έχουν πειράξει θα πάρουν φωτιά οι δρόμοι»
- Πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας: Μήπως είναι πολύ αργά για να αλλάξει η πορεία του;
- SciArt: Πώς η ρομποτική τέχνη μπορεί να κάνει τους εργαζόμενους σε ένα γραφείο πιο παραγωγικούς
- Καθηλώθηκαν δεκάδες πτήσεις της British Airways - Τι συνέβη
Στο «κοινό πρόβλημα της Ευρώπης» με τα παράνομα προγράμματα παρακολουθήσεων και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας «με δημοσιονομική σύνεση», αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg, από τo Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, όπου συμμετέχει στην Διεθνή Διάσκεψη για το κλίμα COP27.
«Οτιδήποτε κάνουμε θα πρέπει να είναι δημοσιονομικά υγιές» «Tα καταφέραμε μόνο και μόνο γιατί συνδυάσαμε υψηλή ανάπτυξη με λογική δημοσιονομική πολιτική, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με το τρίπτυχο οικονομία- ενεργειακή κρίση και ακρίβεια.
Υποκλοπές: «Οτιδήποτε έχει γραφτεί πρόσφατα είναι σφάλμα»
«Αναγνωρίζω ότι στην Ευρώπη έχουμε θέμα όσον αφορά τις τις παρακολουθήσεις. Το παράνομο λογισμικό δεν είναι μόνον ελληνικό αλλά και ευρωπαϊκό, αλλά επιδιώκω μέσα στον επόμενο μήνα η Ελλάδα να είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα απαγορεύσει τις παράνομες παρακολουθήσεις και τα παράνομα συστήματα παρακολούθησης.
Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του Bloomberg σχετικά με την επιρροή μια ενδεχόμενης αλλαγής στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Οι σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας βρίσκονται σε πάρα πολύ καλό σημείο. Η Ελλάδα είναι στρατηγικός συνεργάτης των Ηνωμένων Πολιτειών σε ένα πολύ σημαντικό και δύσκολο σημείο του κόσμου και δεν πιστεύω ότι αυτό θα αλλάξει».
Εξαγωγέας πράσινης ενέργειας
Στοχεύουμε ώστε η Ελλάδα να αναδειχθεί ως εξαγωγέας πράσινης ενέργειας , δήλωσε ακόμα ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στη συνεργασία με την Αίγυπτο για την κατασκευή υποδομών ανανεώσιμης ενέργειας και σύνδεσης της Ευρώπης με την Αφρική.
«Βραχυπρόθεσμα, η Ελλάδα θα παρατείνει τη χρήση άνθρακα για δύο έως τρία χρόνια, αλλά δεν έχει εγκαταλείψει το σχέδιο για απομάκρυνση από το ρυπογόνο ορυκτό καύσιμο», ανέφερε ακόμα ο Κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:
«Θέλουμε να γίνουμε καθαρός εξαγωγέας πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας στην κεντρική Ευρώπη. Μιλάμε με τους Αιγύπτιους. Προτείνουμε ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο που παριλαμβάνει την κατασκευή καλωδίου 3 γιγαβάτ και θα συνδέει την Αφρική με την Ελλάδα».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις