Σκρέκας: Γεωτρύπανο στα Γιάννενα το 2023 – Στόχος η ενεργειακή ανεξαρτησία σε 3 χρόνια
«Η Ελλάδα μπορεί σε τρία χρόνια από σήμερα, εφόσον όλα επαληθευτούν, να είναι αυτόνομη στο φυσικό αέριο και για μια διάρκεια που μπορεί να φτάνει τη δεκαετία» υποστήριξε ο κ. Σκρέκας
- Γιατί η Βραζιλία έχει μεγάλη οικονομία αλλά απαίσιες αγορές
- «Είναι άρρωστος και διεστραμμένος, όσα μου έκανε δεν τα είχα διανοηθεί» - Σοκάρει η 35χρονη για τον αστυνομικό
- «Πιο κοντά από ποτέ» βρίσκεται μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την Χαμάς
- Διαρρήκτες «άδειαζαν» το εργαστήριο του γλύπτη Γεώργιου Λάππα στη Νέα Ιωνία
Σε πλήρη εξέλιξη, βρίσκονται οι διεργασίες στον τομέα της έρευνας υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, μετά και την έναρξη των σεισμικών ερευνών στις θαλάσσιες περιοχές δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης, από το πλοίο Sanco Swift.
Στόχος της κυβέρνησης είναι η ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας μας, σε 3 χρόνια, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.
«Σε τρία χρόνια η Ελλάδα μπορεί να έχει αυτονομία σε φυσικό αέριο
Αναφερόμενος στην περιοχή των Ιωαννίνων, όπου το γεωτρύπανο να αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2023, ο κ. Σκρέκας είπε ότι μέσα σε δύο με δυόμισι χρόνια μπορεί να έχουμε μια παραγωγική γεώτρηση.
«Η Ελλάδα μπορεί σε τρία χρόνια από σήμερα, εφόσον όλα επαληθευτούν, αυτόνομη στο φυσικό αέριο και για μια διάρκεια που μπορεί να φτάνει τη δεκαετία» υποστήριξε ο υπουργός Ενέργειας, μιλώντας στο Open. Επεσήμανε δε, πως δεν μιλάμε μόνο για ενεργειακή αυτάρκεια, κάτι που μπορούμε να πετύχουμε και σήμερα χάρη σε εισαγωγές και στη λειτουργία της Ρεβυθούσας, αλλά κυρίως για ενεργειακή ανεξαρτησία.
«Κανένα ευρώ αναξιοποίητο»
Μάλιστα, αν οι ποσότητες που βρεθούν είναι μεγαλύτερες, πέρα από την ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας, η Ελλάδα θα μπορεί να εξελιχτεί σε πυλώνα ενεργειακής ασφάλειας για την τροφοδότηση της ευρύτερης περιοχής της νοτιοανατολικής Ευρώπης συνολικά.
Υπό την έννοια αυτή στα σχέδια είναι ήδη η επέκταση των αγωγών φυσικού αερίου και στην περιοχή των Ιωαννίνων. Μάλιστα, αυτό δεν θα αφορά μόνο το φυσικό αέριο, καθώς θα υπάρχει η πιθανότητα μεταφοράς και βιομεθανίου αλλά και πράσινο υδρογόνο μεταγενέστερα. «Κανένα ευρώ δεν θα μείνει αναξιοποίητο» ξεκαθάρισε ο κ. Σκρέκας.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις