Στόλτενμπεργκ: Η υποχώρηση στη Χερσώνα δείχνει το θάρρος των Ουκρανών και τη σημασία στήριξης της Δύσης
Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε σήμερα ότι δεν πρέπει να γίνει το λάθος και να υποτιμηθεί η Ρωσία
- Μεθοδεύσεις και προσπάθειες επηρεασμού των ιατροδικαστών στο συγκλονιστικό θρίλερ της Αμαλιάδας
- Πόσο θα κοστίσει στην τσέπη των Ελλήνων αν ενεργοποιηθεί η «βόμβα» Τραμπ για 5% του ΑΕΠ σε αμυντικές δαπάνες
- ΕΛ.ΑΣ: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου εν όψει επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών
- Νέο αντιμονοπωλιακό πλήγμα για τη Google – Στο στόχαστρο των ιαπωνικών αρχών
«Η αποχώρηση της Ρωσίας από τη Χερσώνα καταδεικνύει το απίστευτο θάρρος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Αλλά δείχνει επίσης τη σημασία της συνεχούς υποστήριξής μας προς την Ουκρανία», δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.
Ο Γ. Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος να υποτιμήσουμε τη Ρωσία. «Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις διατηρούν σημαντικές δυνατότητες καθώς και μεγάλο αριθμό στρατευμάτων. Η Ρωσία έχει επιδείξει την προθυμία να υποστεί σημαντικές απώλειες.
Έχει επίσης επιδείξει ακραία βαρβαρότητα. Όλοι έχουμε δει τις φρικιαστικές σκηνές από τα απελευθερωμένα εδάφη καθώς και τις αδιάκριτες επιθέσεις σε αμάχους και κρίσιμες υποδομές», ανέφερε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, προσθέτοντας ότι «οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι». Ανέφερε, τέλος, ότι στόχος του Πούτιν είναι να αφήσει την Ουκρανία στο κρύο και στο σκοτάδι αυτόν τον χειμώνα.
Πιέσεις στην Ουκρανία για συμβιβασμό;
Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό από ρωσική εφημερίδα πως ΗΠΑ και Ρωσία διεξάγουν μυστικές συνομιλίες στην Άγκυρα, είδηση που ούτε επιβεβαιώθηκε ούτε διαψεύστηκε από το Κρεμλίνο. Η φερόμενη συνάντηση Ρώσων και Αμερικανών σε τουρκικό έδαφος έρχεται μετά από πληροφορίες ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι ασκούν πιέσεις στην Ουκρανία για συμβιβασμό με τη Ρωσία, ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος.
Η Wall Street Journal ανέφερε χθες Κυριακή ότι ο Σάλιβαν είχε πει στον Ουκρανό πρόεδρο Βολόντιμιρ Ζελένσκι να υιοθετήσει «ρεαλιστικές» απαιτήσεις στις διαπραγματεύσεις, μεταξύ άλλων αναθεωρώντας και τη δημόσια αξίωσή του περί επιστροφής της προσαρτημένης Κριμαίας.
Ο Σάλιβαν αρνήθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι «πιέζει» την Ουκρανία, επαναλαμβάνοντας αυτό που λέει η κυβέρνηση Μπάινταν ότι δεν θα συζητήσει «τίποτε για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις