Τρομοκρατία: Κηδεύτηκε ο Χανς-Γιοάχιμ Κλάιν άλλοτε σύντροφος του Κάρλος το Τσακάλι
Ο Χανς-Γιοάχιμ Κλάιν συμμετείχε στην απαγωγή ομήρων στον ΟΠΕΚ, στη Βιέννη τον Δεκέμβριο του 1975, επίθεση που ενορχήστρωσε ο τρομοκράτης Iλιτς Ραμίρες Σάντσες, ή Κάρλος το Τσακάλι.
- Δημήτρης Κόκοτας: Είμαστε αισιόδοξοι λέει η σύζυγός του
- Νετανιάχου: Δεν δέχεται τερματισμό του πολέμου με τη Χαμάς στην εξουσία – Άφησε «παράθυρο» για μερική συμφωνία
- Τεχνητή νοημοσύνη και ωδή στο γυμνό: Αυτές ήταν οι πιο τολμηρές φωτογραφίες την χρονιά του 2024
- Η Μπλέικ Λάιβλι μηνύει για σεξουαλική παρενόχληση τον συμπρωταγωνιστή της,Τζάστιν Μπαλντόνι
Ο Χανς-Γιοάχιμ Κλάιν (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από ouest-france.fr), άλλοτε μέλος οργάνωσης της γερμανικής άκρας αριστεράς (σ.σ. των «Επαναστατικών Πυρήνων»), μεταμελημένος σύντροφος στα όπλα του διαβόητου Κάρλος το Τσακάλι, κηδεύτηκε χθες Δευτέρα στη δυτική Γαλλία, όπου βρήκε καταφύγιο τα χρόνια του 1990, κατά τη διάρκεια της διαφυγής του.
Καταδικάστηκε στη Γερμανία
Πέθανε την 9η Νοεμβρίου σε ηλικία 75 ετών, σύμφωνα με αγγελτήριο που δημοσιοποίησε η οικογένεια. Η κηδεία του έγινε χθες το απόγευμα στη Σεντ Ονορέν Λα Γκιγιόμ, στη Νορμανδία, όπου βρήκε καταφύγιο το 1993 με πλαστή ταυτότητα, ως τη σύλληψή του πέντε χρόνια αργότερα από την αντιτρομοκρατική.
Δείτε ακόμα – H «17 Nοέμβρη» θα επιβιώσει, δηλώνει ο περιβόητος τρομοκράτης Κάρλος
Ο Χανς-Γιοάχιμ Κλάιν καταδικάστηκε στη Γερμανία το 2001 να εκτίσει εννιά χρόνια κάθειρξη για τη συμμετοχή του στην απαγωγή ομήρων στον ΟΠΕΚ στη Βιέννη τον Δεκέμβριο του 1975, επίθεση που ενορχήστρωσε ο τρομοκράτης Iλιτς Ραμίρες Σάντσες, ή Κάρλος το Τσακάλι, υπήκοος Βενεζουέλας.
Η ομάδα έξι ενόπλων σκότωσε έναν ιρακινό σωματοφύλακα, έναν αυστριακό αστυνομικό κι έναν υπάλληλο του ΟΠΕΚ, προτού πάρει 70 ομήρους.
Αποκήρυξε την τρομοκρατία
Ο Χανς-Γιοάχιμ Κλάιν ουδέποτε αρνήθηκε πως συμμετείχε στην ενέργεια αυτή. Το 1977, ομολογούσε την εμπλοκή του μέσω του εβδομαδιαίου γερμανικού περιοδικού Der Spiegel και διαβεβαίωνε πως αποκήρυσσε πλέον την τρομοκρατία.
Αποφυλακίστηκε από τις γερμανικές αρχές το 2003 κι επέστρεψε στη Σεντ Ονορέν Λα Γκιγιόμ, όπου έζησε έκτοτε, σύμφωνα με μαρτυρίες που δημοσιεύτηκαν στον τοπικό Τύπο.
Πηγή: ΑΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις