Η «ιερή αγανάκτηση» δεν δικαιολογεί αφορισμούς – Ο Νώε ήταν πάντα σεμνός
Στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, η Δικαιοσύνη είναι η πλέον αρμόδια για να καταλήξει στην αλήθεια. Μέχρι τότε, καλό είναι να είμαστε φειδωλοί και στα λόγια και στην «ιερή αγανάκτηση».
- Τι είναι το shutdown της αμερικανικής κυβέρνησης και τι είναι το ταβάνι του χρέους;
- Όταν ο Μακρόν αποκαλούσε το Πρωθυπουργικό Μέγαρο «το κλουβί με τις τρελές»
- Έκλεβαν πολυτελή οχήματα SUV και τα πωλούσαν στο εξωτερικό – Το αιματηρό επεισόδιο με τον αρχηγό της σπείρας
- Πώς η υπόθεση Πελικό έδωσε άλλες διαστάσεις στη σεξουαλική βία
«Δεν μας συγχωρούν που πήραμε τη θέση των γονιών τους».
«Μπορεί να γίνει πιστευτό ένα παιδί που έχει τα προβλήματα που έχει – και όχι εμείς, που έχουμε δώσει μια πορεία τόσων χρόνων;».
Με αυτά τα επιχειρήματα – και όχι μόνον – απάντησαν στις καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης παιδιών στην Κιβωτό του Κόσμου, ο υπεύθυνος της οργάνωσης, πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα σύζυγός του.
Η τελευταία, μάλιστα, προσέθεσε ότι πιστεύει πως υπάρχουν «συμφέροντα» πίσω από τις καταγγελίες και ότι τα παιδιά που μίλησαν στις Αρχές μπορεί να είναι υποκινούμενα.
Κάποια παιδιά «εκδικούνται», επειδή δεν επιτρέπεται η παραβατική συμπεριφορά στην Κιβωτό, δήλωσε στην ΕΡΤ η πρεσβυτέρα, ενώ και ο πατέρας Αντώνιος, ο οποίος υποστήριξε ότι όλα είναι «ανυπόστατα ψεύδη» και ο ίδιος είναι «αγανακτισμένος», τόνισε ότι «πολλές φορές, μπορεί να συγκρουστούμε με παιδιά, γιατί δεν θα επιτρέψουμε παραβατικές συμπεριφορές.
Ωστόσο, υπήρχε προηγούμενο: μία άλλη καταγγελία, στις 19 Αυγούστου 2022, από παιδαγωγό δομής στο Βόλο, ο οποίος κατήγγειλε, πρώτα στα κεντρικά της οργάνωσης και μετά στην αστυνομία, ότι ένα στέλεχος της Κιβωτού από την Αθήνα ξυλοκόπησε παιδιά στο υπόγειο της δομής, γεγονός που κατήγγειλαν και οι ίδιοι οι ανήλικοι.
Όπως υποστήριξε, μάλιστα, ο παιδαγωγός, όταν γνωστοποίησε την πρόθεσή του να πάει στην αστυνομία, απολύθηκε από τη δομή.
Δεν θα έπρεπε λοιπόν, σε κεντρικό επίπεδο, να γίνει μία επισταμένη έρευνα για τέτοιου είδους καταγγελίες από την οργάνωση;
Πώς είναι δυνατόν να βγαίνει ο πατέρας Αντώνιος και να δηλώνει ότι «μιλήσαμε μεταξύ μας, κάναμε έρευνα και είναι όλα ανυπόστατα ψεύδη»;
Πότε πρόλαβαν να κάνουν έρευνα; Και λύθηκαν όλες οι απορίες, επειδή «μίλησαν μεταξύ τους»;
Κανείς δεν επιθυμεί να κάνει τον δικαστή ή τον αστυνόμο – σίγουρα, όχι τα μέσα ενημέρωσης.
Αυτοί που καταγγέλλουν, εξάλλου, είναι τα ίδια τα παιδιά, που υπήρξαν τρόφιμοι της Κιβωτού του Κόσμου και, ως ενήλικες πια, μιλούν για απάνθρωπες συνθήκες, για κακοποίηση, ψυχολογική και σωματική – εσχάτως, με την καταγγελία του 19χρονου, και για σεξουαλική.
Αναμφίβολα, κάποια από τα παιδιά αυτά είχαν παραβατική συμπεριφορά, όπως είπαν και οι βασικοί υπεύθυνοι της οργάνωσης.
Μετά από χρόνια, όμως, που πέρασαν στις δομές της Κιβωτού, αποφάσισαν ξαφνικά, εξαιτίας μιας καταγγελίας, να καταστρέψουν μία οργάνωση, που προσφέρει έργο επί 25 χρόνια και έναν άνθρωπο, στο όνομα του οποίου «έπινε νερό» ολόκληρη κοινωνία, μόνο και μόνο επειδή δεν τους επέτρεπαν να συνεχίσουν και εντός δομών την παραβατική τους συμπεριφορά;
Μπορεί να είναι κι έτσι…
Ωστόσο, το επιχείρημα της πρεσβυτέρας «πώς γίνονται αυτοί πιστευτοί και όχι εμείς» δεν απαντά στα ερωτήματα που απασχολούν πλέον το πανελλήνιο.
Η αξιοπιστία κάποιου, που έζησε σε τρυφερή ηλικία μέσα σε μία δομή, μακριά από το καλό ή κακό οικογενειακό του περιβάλλον, και περιγράφει συνθήκες απαγορευτικές για «μικρούς και μεγάλους», δεν μπορεί να επικρίνεται επειδή είχε παραβατική συμπεριφορά πριν από χρόνια, με την επίκληση της εκ των υστέρων «εκδίκησης».
Σε κάθε περίπτωση, οι έρευνες δεν γίνονται μέσα σε δυο μέρες, γι’ αυτό και η Δικαιοσύνη είναι η πλέον αρμόδια για να καταλήξει στην αλήθεια.
Μέχρι τότε, καλό είναι να είμαστε φειδωλοί και στα λόγια και στην «ιερή αγανάκτηση».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις