Αγχώνει τα φαβορί
Ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του και το Μουντιάλ του Κατάρ φαίνεται να έρχεται την κατάλληλη στιγμή
Ο έκτος όμιλος του Μουντιάλ φαντάζει να έχει δύο μεγάλα φαβορί, που είναι το Βέλγιο και η Κροατία, αλλά και δύο αουτσάιντερ που δεν είναι άλλα από τον Καναδά και το Μαρόκο. Αν κάποια από τις δύο τελευταίες δείχνει ικανή να φέρει τα πάνω κάτω και να μπει ανάμεσα στα μεγαθήρια του γκρουπ, αυτή είναι η παρέα του Ασράφ Χακίμι.
Του άσου της Παρί Σεν Ζερμέν που είναι το μεγάλο αστέρι του Μαρόκου και ετοιμάζεται για το δεύτερο Μουντιάλ της καριέρας του, στα 24 του χρόνια. Σε σχέση με το 2018 βέβαια, ο Χακίμι είναι πλέον όχι απλά ένας ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής, αλλά είναι παίκτης που ανήκει στην ελίτ. Για πολλούς μάλιστα θεωρείται ήδη το καλύτερο δεξί μπακ στον κόσμο ή τέλος πάντων ένας από τους τρεις κορυφαίους στη θέση του. Δεν έδωσε τυχαία άλλωστε 60 εκατ. ευρώ (+11 σε μπόνους) η Παρί το καλοκαίρι του 2021 για να τον κάνει δικό της από την Ιντερ η οποία είχε δώσει προηγουμένως άλλα 40 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Ρεάλ.
Στο Μαρόκο βέβαια ο Χακίμι δεν αποτελεί μέλος μίας ομάδας με γαλαξία αστέρων, όπως συμβαίνει στην Παρί, ωστόσο το σύνολο του Ουαλίντ Ρεγραγκί δεν στερείται ποιότητας και ταλέντου (βλέπε Ζίγιες, Εν Νεσίρι). Κάτι που έδειξε και στα προκριματικά για το Μουντιάλ όπου έκανε το 6/6 στη δεύτερη φάση, έχοντας δεχτεί μάλιστα μόλις ένα γκολ. Το Μαρόκο πήρε την πρόκριση για το Κατάρ σε διπλό μπαράζ με το Κονγκό το οποίο απέκλεισε με συνολικό σκορ 5-1.
Η πρεμιέρα του Μαρόκου θα είναι δύσκολη αφού στις 23/11 θα παίξει με την Κροατία, στην έκτη του συμμετοχή στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό ραντεβού. Αξιομνημόνευτη για τη χώρα ήταν η παρουσία της στο Μουντιάλ του Μεξικού το 1986 όταν είχε τερματίσει πρώτη σε όμιλο με Αγγλία, Πορτογαλία και Πολωνία. Κάτι τέτοιο φαντάζει από δύσκολο έως αδύνατο να συμβεί αυτή τη φορά, ωστόσο το σίγουρο είναι πως στα γήπεδα του Κατάρ θα εμφανιστεί μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα, με μεγάλη πίστη στις δυνατότητές της. Στα συν για το Μαρόκο είναι επίσης και το γεγονός πως αναμένεται να έχει αρκετή στήριξη από το κοινό λόγω της τοποθεσίας που διεξάγεται η διοργάνωση.
Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ουαλίντ Ρεγραγκί
Παρά την πρόκριση της ομάδας στην τελική φάση του Μουντιάλ, ο Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς απολύθηκε τον Αύγουστο, πληρώνοντας κυρίως την κακή παρουσία του Μαρόκου στο πρόσφατο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, και στη θέση του προσελήφθη ο γαλλικής καταγωγής, Ρεγραγκί. Ο 47χρονος τεχνικός είχε διατελέσει βοηθός προπονητή το 2012-13 στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και στο διάστημα που έχει αναλάβει δεν πρόλαβε να δείξει κάποιο σοβαρό δείγμα της δουλειάς του.
Ουσιαστικά θα μπει κατευθείαν στα βαθιά και θα αποδείξει αν μπορεί να… κολυμπήσει. Το 4-2-3-1 είναι πάντως η διάταξη στην οποία θα βασιστεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Ρεγραγκί που σαν ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν ως δεξιός μπακ, με σπουδαιότερους σταθμούς της καριέρας του την Τουλούζ, την Αζαξιό και τη Σανταντέρ.
- «Μονόκλινο σε Μπουάτ» της Όλγας Στέφου στο θέατρο Αλκμήνη από τις 18 Ιανουαρίου
- Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι λήστεψαν και προκάλεσαν φθορές σε σχολικές μονάδες
- Κλιματική αλλαγή: Έξι απλοί τρόποι για να βοηθήσουμε τον πλανήτη μας το 2025
- Βήμα πίσω για ηλεκτρονικό ραντεβού με γιατρό ΕΟΠΥΥ: Από Φεβρουάριο και βλέπουμε
- Οι αθόρυβοι MVP είναι το μυστικό του
- Απάτες υψηλής τεχνολογίας: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο