Ρωσία: Η Ουκρανία βομβαρδίζει τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια
Η περιοχή του σταθμού της Ζαπορίζια, έχει βομβαρδιστεί κατ΄επανάληψη, με το Κίεβο και τη Μόσχα να αλληλοκατηγορούνται για τις επιθέσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πυρηνικό δυστύχημα.
- Γιατί η Βραζιλία έχει μεγάλη οικονομία αλλά απαίσιες αγορές
- «Είναι άρρωστος και διεστραμμένος, όσα μου έκανε δεν τα είχα διανοηθεί» - Σοκάρει η 35χρονη για τον αστυνομικό
- «Πιο κοντά από ποτέ» βρίσκεται μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την Χαμάς
- Διαρρήκτες «άδειαζαν» το εργαστήριο του γλύπτη Γεώργιου Λάππα στη Νέα Ιωνία
Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια στην Ουκρανία, που τελεί υπό ρωσικό έλεγχο, βομβαρδίστηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις αλλά δεν έχει ανιχνευθεί διαρροή ακτινοβολίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο αξιωματούχο από τη ρωσική υπηρεσία πυρηνικής ενέργειας Rosenergoatom.
Δεκαπέντε οβίδες εκτοξεύθηκαν στις εγκαταστάσεις του σταθμού, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τον Ρενάτ Κάρτσαα, σύμβουλο του διευθύνοντος συμβούλου της Rosenergoatom.
- Διαβάστε επίσης: Απελπισμένος Πούτιν: «Θα κυρήξει νέα επιστράτευση και διεύρυνση του στρατιωτικού νόμου»
Οι Ρώσοι λένε ότι οι Ουκρανοί βομβαρδίζουν τον πυρηνικό σταθμό
«Βομβάρδισαν όχι μόνο χθες, αλλά και σήμερα, βομβαρδίζουν αυτή τη στιγμή», είπε ο αξιωματούχος και πρόσθεσε πως οποιαδήποτε επίθεση πυροβολικού στις εγκαταστάσεις αποτελεί απειλή στην πυρηνική ασφάλεια.
Ο Καρτσάα είπε πως οι οβίδες εκτοξεύθηκαν κοντά σε μια εγκατάσταση αποθήκευσης ξηρών πυρηνικών αποβλήτων και σε ένα κτίριο που στεγάζει χρησιμοποιημένο πυρηνικό καύσιμο, και πρόσθεσε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν ανιχνευθεί εκπομπές ραδιενέργειας, σύμφωνα με το TASS.
Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως σε αίτημα για σχόλια.
Αλληλοκατηγορίες και κίνδυνος πυρηνικού δυστυχήματος
Η περιοχή του σταθμού της Ζαπορίζια, τον οποίο κατέλαβε η Ρωσία λίγο αφότου εισέβαλε στην Ουκρανία, έχει βομβαρδιστεί κατ΄επανάληψη, με το Κίεβο και τη Μόσχα να αλληλοκατηγορούνται για τις επιθέσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πυρηνικό δυστύχημα.
Ο σταθμός, ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός στην Ευρώπη, παρείχε περίπου το ένα πέμπτο του ηλεκτρισμού της Ουκρανίας πριν από την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου, και αναγκάστηκε να λειτουργήσει με εφεδρικές γεννήτριες αρκετές φορές.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις