Γερμανία – Ιαπωνία 1-2: «Χαρακίρι» και στο τέλος δεν κερδίζει η Γερμανία
Η απίθανη Ιαπωνία άντεξε στο «σφυροκόπημα» της Γερμανίας και με δύο γκολ σε οκτώ λεπτά έφερε τούμπα το ματς στο δεύτερο ημίχρονο παίρνοντας τη νίκη με 2-1 στην πρεμιέρα του πέμπτου ομίλου.
Νέα «βόμβα» στο Μουντιάλ! Σε ματς καρμπόν με το Αργεντινή – Σαουδική Αραβία, η Γερμανία υπέστη μέγα κάζο και ηττήθηκε στην πρεμιέρα του πέμπτου ομίλου με 1-2 από την Ιαπωνία.
Κυρίαρχη για σχεδόν μία ώρα η ομάδα του Χάνσι Φλικ που προηγήθηκε με πέναλτι του Γκουντογκάν, σπατάλησε πολλές ευκαιρίες για να τελειώσει το ματς, δεν το έκανε και οι απίθανοι Ασιάτες την τιμώρησαν με δύο γκολ σε οκτώ λεπτά. Για να αποδείξουν για ακόμη μία φορά, πως στο τέλος δεν κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί.
Στο 8ο λεπτό η Ιαπωνία βρήκε δίχτυα με τον Μαέντα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ και στη συνέχεια άρχισαν οι ευκαιρίες για τα «πάντσερ». Κίμιχ, Ρίντιγκερ και Γκουντογκάν δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Γκόντα ο οποίος στο 31′ υπέπεσε σε πέναλτι στον Ράουμ.
Ο Γκουντογκάν ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον τερματοφύλακα της Ιαπωνίας για το 1-0. Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου ο Χάβερτς πέτυχε γκολ εξ επαφής, αλλά ακυρώθηκε για οφσάιντ.
Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Γκνάμπρι είχε δοκάρι σε διαγώνιο σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή, με τον Γκουντογκάν να φτάνει μία ανάσα από το 2-0 στο 60′, αλλά και το δικό του πλασέ σταμάτησε στο δοκάρι.
Δέκα λεπτά αργότερα, η Γερμανία είχε απίθανη τετραπλή ευκαιρία, με τον Γκόντα να κρατά όρθια την ομάδα του. Κι αφού την γλίτωσαν τόσες φορές οι Ιάπωνες, άρχισαν να δείχνουν τα… δόντια τους.
Στο 73′ ο Ίτο σούταρε και ο Νόιερ με απίθανη επέμβαση έσωσε την ομάδα του ενώ στην επαναφορά ο Σακάι πλάσαρε άστοχα. Δύο λεπτά μετά ο Νόιερ έβγαλε το σουτ του Μιναμίνο, αλλά ο Ντόαν πήρε το ριμπάουντ και από κοντά έκανε το 1-1.
Το απόλυτο σοκ ήρθε στο 83′ όταν ο Ασάνο με υπέροχη ατομική προσπάθεια και σουτ στην κλειστή γωνία του Νόιερ έγραψε το 1-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Στα τελευταία λεπτά οι Γερμανοί βγήκαν όλοι μπροστά για την ισοφάριση, είχαν μία πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Γκορέτσκα στις καθυστερήσεις, αλλά το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε.
Η ελευθερία (αίσθημα αυτονομίας) ενισχύει την ευτυχία σε όλο τον κόσμο, αλλά μια εκτεταμένη διεθνής μελέτη δείχνει ότι προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη χαρά σε πλουσιότερες χώρες,
Η Βίρτους Μπολόνια «βύθισε» ακόμη περισσότερο τη Μονακό του Βασίλη Σπανούλη, καθώς έφυγε νικήτρια από το Πριγκιπάτο με 84-82, χάρη σε τρίποντο του Λούκα Βιλντόζα λίγο πριν το φινάλε!
Η ΕΠΟ πληρώνει για να έρθει η Παραγουάη για φιλικό ματς, όμως δεν εισπράττει για να πάει η Εθνική στην Ουγγαρία, παρά καταβάλει η ίδια τα απαιτούμενα χρήματα
Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς έχουν προβάδισμα έναντι άλλων ομάδων που διεκδικούν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο εφόσον αυτός αποχωρήσει από τους Μιλγουόκι Μπακς.