Gazprom: Απειλές για μείωση της ροής αερίου προς την Ευρώπη
H Gazprom συνεχίζει τις απειλές για μείωση της ροής φυσικού αερίου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
- Οι πρώτες συναντήσεις της συζύγου του αστυνομικού της Βουλής με τις τρεις κόρες της - Τι της είπαν
- Μηχανική βλάβη σε πλοίο με 115 επιβάτες - Επέστρεψε στον Πειραιά
- Στο στόχαστρο της αστυνομίας τρία άτομα που χειροκροτούσαν τον μακελάρη στο Μαγδεμβούργο
- Αμερικανικό μαχητικό καταρρίφθηκε κατά λάθος από αμερικανικό καταδρομικό
Όσο πλησιάζει ο χειμώνας, η Gazprom εντείνει τις απειλές μείωσης των ποσοτήτων φυσικού αερίου που στέλνει στην Ευρώπη. Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, οι ποσότητες που προορίζονται για τη Μολδαβια παρακρατούνται από την Ουκρανία και από την επόμενη εβδομάδα θα εφαρμόσει ισόποσες περικοπές.
Διαβάστε επίσης: Gazprom: Η Ευρώπη θα παγώσει ακόμη και με γεμάτες δεξαμενές φυσικού αερίου
Τι αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας
«Η Gazprom παρατήρησε ότι το ρωσικό αέριο που προορίζεται για παράδοση σε μολδαβούς καταναλωτές σύμφωνα με τη σύμβαση με τη Moldovagaz εγκαθίσταται στην Ουκρανία. Ο όγκος του φυσικού αερίου που προμηθεύει η Gazprom στον σταθμό μέτρησης αερίου Sudzha για διαμετακόμιση στη Μολδαβία μέσω του εδάφους της Ουκρανίας υπερβαίνει τον φυσικό όγκο που μεταφέρεται στα σύνορα Ουκρανίας – Μολδαβίας.
Η Moldovagaz πλήρωσε για ένα μέρος των παραδόσεων του Νοεμβρίου στη Gazprom σύμφωνα με τη σύμβαση στις 21 Νοεμβρίου. Ο πραγματικός όγκος του παρεχόμενου ρωσικού φυσικού αερίου λαμβάνοντας υπόψη την παραβιασμένη πληρωμή για τις τρέχουσες παραδόσεις τον Νοέμβριο είναι 24,945 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Ο συνολικός όγκος που απομένει στο έδαφος της Ουκρανίας είναι 52,52 εκατ. κυβικά μέτρα», αναφέρει η Gazprom.
«Εάν η ανισορροπία διαμετακόμισης μέσω Ουκρανίας παραμείνει για τους Μολδαβούς καταναλωτές, η Gazprom θα αρχίσει να μειώνει τις προμήθειες φυσικού αερίου στον σταθμό μέτρησης αερίου Sudzha στις 28 Νοεμβρίου, ξεκινώντας στις 10:00 π.μ. στον όγκο της καθημερινής έλλειψης», προσθέτει η εταιρεία.
Οι τιμές του φυσικού αερίου αντέδρασαν ήπια ανοδικά φτάνοντας έως τα 120 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις