Σίμος Κεδίκογλου: Αποτελεσματική διαχείριση ζωικών υποπροϊόντων για την προστασία του περιβάλλοντος
Κρίσιμο έργο η διαχείριση ζωικών υποπροϊόντων
- ΣΥΡΙΖΑ: Στο αντιΣύριζα μέτωπο ο Κασσελάκης, σαν έτοιμος από καιρό εκτοξεύει χυδαιότητες για το Μάτι
- Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τη δολοφονία της Δώρας στο Αγρίνιο
- Πόσο αντέχουν τα αποθέματα φυσικού αερίου; Σε συμπληγάδες η Ευρώπη
- Μακελειό στην Κίνα: Οκτώ νεκροί και 17 τραυματίες από επιθέσεις με μαχαίρι σε σχολή
Η διαχείριση των ζωικών υποπροϊόντων αποτελεί ένα κρίσιμο και συνάμα δύσκολο έργο για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, επισήμανε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σίμος Κεδίκογλου, σε χαιρετισμό του σε ημερίδα που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Προϊόντων Κρέατος.
Ο κ. Κεδίκογλου, τόνισε ότι για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος, απαιτείται συντονισμός και κοινές δράσεις. «Συνδέεται δε άρρηκτα με τις επιταγές της Πράσινης Συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιβάλλεται να εφαρμόσει η χώρα μας, όπως και όλα τα άλλα Κράτη Μέλη τα προσεχή χρόνια», εξήγησε.
Διαβάστε επίσης: Σίμος Κεδίκογλου: Νούμερο ένα στις εξαγωγές οι υδατοκαλλιέργειες
Όπως είπε ο ΥφΑΑΤ στόχοι της Πράσινης Συμφωνίας είναι η αποτελεσματικότερη διαχείριση των ζωικών υποπροϊόντων και η θέσπιση δράσεων για την κυκλική οικονομία που στοχεύει στην απόλυτη αξιοποίηση τους και την καταστροφή όσον το δυνατόν μικρότερων ποσοτήτων για την προστασία του περιβάλλοντος που τόσο έχει επιβαρυνθεί.
Παράλληλα, σημείωσε ότι «τα συμπεράσματα της ημερίδας, θα αποτελέσουν για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και εμένα προσωπικά ως αρμόδιο υφυπουργό, χρήσιμα εργαλεία για την προώθηση νομοθετικών πρωτοβουλιών σε συνεργασία με όλα τα συναρμόδια υπουργεία και ιδιαίτερα με το υπουργείο Περιβάλλοντος».
Κλείνοντας ο κ. Κεδίκογλου κάλεσε σε συνεργασία τους εμπλεκόμενους φορείς τονίζοντας ότι «θα πετύχουμε τους οικονομικούς κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς στόχους που μας έχουν τεθεί, έτσι ώστε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα καθαρότερο και υγιεινότερο περιβάλλον».
Η εκδήλωση αφορούσε τα μείζονα ζητήματα της Διαχείρισης των Ζωικών Υποπροϊόντων (ΖΥΠ) και του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων Τροφίμων (ΗΜΑΤ). Παρόντες στην ημερίδα ήταν εμπειρογνώμονες, εξειδικευμένοι επιστήμονες, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι επαγγελματικών οργανώσεων και κοινωνικών φορέων, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, στελέχη επιχειρήσεων του κλάδου, προμηθευτές πρώτων και βοηθητικών υλών και πανεπιστημιακοί.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις