Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Digital Credentials και Badging: Το νέο κριτήριο πρόσληψης στην αγορά εργασίας το 2023

Digital Credentials και Badging: Το νέο κριτήριο πρόσληψης στην αγορά εργασίας το 2023

Τι είναι τα Digital Credentials και γιατί το Digital Badging έχει αλλάξει τον τρόπο που γίνονται οι προσλήψεις σήμερα;

Τους τελευταίους μήνες διαπιστώνονται αλλαγές μεγάλης κλίμακας στην παγκόσμια αγορά, πολλές φορές με δυσμενείς συνέπειες για τον κόσμο της εργασίας με χαρακτηριστικά παραδείγματα τα μεγάλα κύματα περικοπών και απολύσεων σε μεγάλους οργανισμούς. Από την άλλη, η παγκόσμια αγορά εργασίας έχει αλλάξει και σε επίπεδο προτεραιοτήτων από την πλευρά των υποψηφίων, μετά την πανδημία, με χαρακτηριστικά τα παραδείγματα της μεγάλης παραίτησης αλλά και της τάσης υιοθέτησης της εξ αποστάσεως εργασίας.

Το 97% των εργαζομένων σήμερα, επιθυμεί η εργασία του να είναι έστω μερικώς remote . Ειδικότερα, οι γενιές των Millennials και η γενιά Z πιστεύουν ότι η εργασία εξ αποστάσεως έχει πολύ σημαντικά οφέλη, όπως η καλύτερη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και εργασιακής ζωής. Η ευελιξία που προσφέρει η remote ή υβριδική εργασία μπορεί πολλές φορές να εκτιμάται περισσότερο από τους εργαζόμενους από ότι οι μισθολογικές απολαβές, σύμφωνα με έρευνες.

Επομένως, η αγορά έχει γίνει πλέον περισσότερο παγκοσμιοποιημένη, με περισσότερες επιλογές καριέρας, αλλά ταυτόχρονα και πιο ανταγωνιστική και επιλεκτική με το πρώτο κριτήριο πλέον να είναι οι δεξιότητες – skills που διαθέτει κάποιος/α.

Τι είναι τα Digital Badges ?

Για να εμπλουτίσει κάποιος το βιογραφικό του σήμερα, δεν είναι αρκετό ένα πτυχίο πανεπιστημίου. Σε πολλές περιπτώσεις τα Digital Badges & Certifications, που αποτελούν “ψηφιακά σήματα” πιστοποίησης γνώσης με παγκόσμια ισχύ, μπορεί να είναι πιο χρήσιμα από ένα πτυχίο ειδικότερα σε ταχέα εξελισσόμενους κλάδους. Tα Digital Badges μπορούν να πιστοποιήσουν τη γνώση σε συγκεκριμένα φάσματα γνώσης και να προσφέρουν, καλύτερες απολαβές, μεγαλύτερη εξειδίκευση και ευκαιρίες καριέρας.

  • Τα Digital Badges επιτρέπουν στους υποψηφίους να συλλέγουν μεταδεδομένα για συγκεκριμένες δεξιότητες που έχουν αποκτήσει, οι οποίες βοηθούν περαιτέρω τους υπεύθυνους προσλήψεων να έχουν μια καλύτερη εικόνα για τα skills τους.
  • Γνωστά και ως microcredentials, τα Digital Badges, είναι γραφική αναπαράσταση των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων ενός ατόμου μαζί με επαληθεύσιμη περιγραφή των γνώσεων και των δραστηριοτήτων που χρειάστηκε για να κερδίσει.
  • Digital Badges είναι εξαιρετικά χρήσιμα καθώς μπορούν να είναι ορατά και βελτιστοποιημένα κατά την κοινή χρήση σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και άλλα επαγγελματικά δίκτυα ή portals όπως, Indeed, Glassdoor, LinkedIn, κλπ.

Υπάρχουν ελληνικές εταιρείες που παρέχουν αναγνωρισμένα Digital Credentials;

Αποτελώντας μία από τις λίγες εταιρείες στην Ευρώπη, με τα διαπιστευτήρια του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού (Human Resource Certification Institute – USA), το Workearly προχώρησε σε συνεργασία με την Credly, τον μεγαλύτερο και πιο αξιόπιστο πάροχο digital credentials στον κόσμο για την παραγωγή εξειδικευμένων micro-credentials, ώστε να έχουν μοναδική αντιμετώπιση και αναγνώριση οι απόφοιτοι των προγραμμάτων του. Οι απόφοιτοι του Workearly λαμβάνουν Digital Badges, που τυγχάνουν μεγάλης αναγνωρισιμότητας από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου. Tο Workearly Greece, παρέχει τα πρώτo online exam center για την απόκτηση Digital Badges, με ισχύ στην Ελλάδα και το Εξωτερικό,  για πάνω από 10 κλάδους, με δυνατότητα εκπαίδευσης μικρής ή μεγάλης διάρκειας για όποιον επιθυμεί. Τα πιο δημοφιλή Digital Badges αφορούν τους παρακάτω κλάδους:

  • Data Science
  • HR
  • Digital Marketing
  • Healthcare & Bioinformatics
  • Business
  • IT

Παρακάτω οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να περιηγηθούν σε όλα τα Professional Digital Badges του 2022 – 2023 όπως και να κάνουν αίτηση, για να αποκτήσουν ένα ή περισσότερα Badges.

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024