Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Το μεγάλο «κόλπο» δεν έγινε τυχαία

Το μεγάλο «κόλπο» δεν έγινε τυχαία

Μια και μόνο ματιά στους συλλόγους που αγωνίζονται οι περισσότεροι διεθνείς του Μαρόκου φανερώνει γιατί η συγκεκριμένη ομάδα είναι μια μεγάλη ευχάριστη έκπληξη του Μουντιάλ.

Περίμενε άραγε κάποιος πριν την έναρξη της αναμέτρησης Βελγίου – Μαρόκου, ότι η «παρέα» του Ντέ Μπρόινε θα έφευγε απ’ το γήπεδο με… σκυμμένο κεφάλι;

Μπορούσε να φανταστεί κάποιος ότι οι Αφρικανοί θα έκαναν το μεγάλο κόλπο βάζοντας… φωτιά στον όμιλο;

Κι όμως οι Μαροκινοί το έκαναν, επικρατώντας των Βέλγων με 2-0 και τώρα… τρεχάτε ποδαράκια μου για την ομάδα του Μαρτίνες.

Τόσο όσο έτρεχαν σε όλο το ματς οι παίκτες του Μαρόκου, που φρόντισαν να… διαψεύσουν ακόμα και τον ίδιο τους τον προπονητή, Βαλίντ Ρεγκραγκούι ο οποίος δήλωσε πως η ομάδα του πάει για την ισοπαλία!

Ωραία δήλωση αυτή. Να κι ένας προπονητής που δεν είπε ότι η ομάδα του πάει για νίκη. Για ισοπαλία λοιπόν πήγαινε το Μαρόκο, νίκη του «βγήκε» αλλά αυτό βέβαια είναι και το μεγάλο κόλπο για το οποίο μιλήσαμε στον πρόλογο.

Και τι νίκη μάλιστα. Απ’ αυτές που κάνουν μια ομάδα πρώτο θέμα συζήτησης σ’ όλο τον κόσμο.

Η Κροατία είχε πάρει μια… κρυάδα την πρώτη αγωνιστική του ομίλου, όταν δεν κατάφερε να νικήσει το Μαρόκο.

Εκείνο το 0-0 έδωσε άλλον «αέρα» στους Μαροκινούς κι αυτό φάνηκε στον αγώνα με το Βέλγιο, καθώς όλα πήγαν όπως τα ήθελαν οι Αφρικανοί κι όχι όπως θα ήθελαν οι Βέλγοι.

Γι’ αυτή την πολύ καλή πορεία του Μαρόκου στο Μουντιάλ υπάρχει εξήγηση και δεν αναφερόμαστε φυσικά στο λάθος του Κουρτουά, στο πρώτο γκολ της αναμέτρησης.

Εντάξει, έκανε λάθος ο γκολκίπερ της Ρεάλ Μαδρίτης αλλά αυτό το λάθος δεν είναι η «μεγάλη εικόνα».

Ποια είναι αυτή; Μια και μόνο ματιά στους συλλόγους που αγωνίζονται οι περισσότεροι διεθνείς του Μαρόκου φανερώνει γιατί η συγκεκριμένη ομάδα είναι μια μεγάλη ευχάριστη έκπληξη του Μουντιάλ.

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Παρί Σεν Ζερμέν, Μπάγερν, Τσέλσι, Σεβίλλη, Γουέστ Χαμ, Φιορεντίνα, Σαμπντόρια, Μαρσέιγ κι έχει και συνέχεια.

Στο ρόστερ λοιπόν του Μαρόκου υπάρχουν παίκτες που αγωνίζονται στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης κι αυτό σημαίνει μεγάλες «παραστάσεις».

Σημαίνει μοναδικές εμπειρίες από μεγάλες διοργανώσεις (Πρέμιερ Λιγκ, Σαμπιονά, Μπουντεσλίγκα, Πριμέρα Ντιβιζιόν αλλά και Τσάμπιονς Λιγκ) κι όλα αυτά «μεταφέρονται» στην εθνική ομάδα του Μαρόκου.

Και μιλάμε για βαριές φανέλες του ευρωπαϊκού φουτμπόλ, που βοηθούν σημαντικά την εξέλιξη κάθε παίκτη αλλά πάνω απ’ όλα ανεβάζουν την ψυχολογία του.

Θα ήταν ίδια η επίδραση του Χακίμι στην αγωνιστική φιλοσοφία του Μαρόκου αν δεν έπαιζε στην Παρί Σεν Ζερμέν ή αν δεν είχε αγωνιστεί (για λίγο) στη Ρεάλ και στην Ίντερ;

Η απάντηση είναι εύκολη. Η ψυχολογία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο κι όταν ο Χακίμι έχει φορέσει τις φανέλες τόσο σπουδαίων ευρωπαϊκών συλλόγων, γιγαντώνεται και με την Εθνική ομάδα της χώρας του. Και όχι μόνο ο Χακίμι.

Το Μαρόκο παραδίδει μαθήματα τακτικής στο χορτάρι (κι αυτό πιστώνεται στον προπονητή του)  και δεν χωρά αμφιβολία πως είναι πλέον φαβορί για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι για να παίξουν οι παίκτες σε μεγάλους συλλόγους γίνεται σωστή δουλειά σε νεαρές ηλικίες και αυτή η δουλειά κάνει την εμφάνισή της στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο.

Όσο για το Βέλγιο; Τα πράγματα έμπλεξαν πολύ γιατί ακολουθεί το παιχνίδι με την Κροατία και ο Ντε Μπρόινε με τους συμπαίκτες του θα παίξουν νωρίς έναν «τελικό».

Sports in

Επένδυση – προμήνυμα για νέες κορυφές

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάλυψε με ίδια κεφάλαια ακόμα μία ΑΜΚ της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ύψους 30 εκατ. ευρώ. Στα 63 εκατ. ευρώ η συνολική επένδυση μόνο την τελευταία τριετία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024