Ancient Apocalypse: H πιο επικίνδυνη εκπομπή του Netflix
Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Netflix το Ancient Apocalypse. Γιατί προκαλεί αντιδράσεις.
- Όλη η Θεσσαλονίκη μια... ψησταριά - Γλέντι με χριστουγεννιάτικο κέφι
- Το άγριο έγκλημα που στιγμάτισε την Ελλάδα τα Χριστούγεννα του 1965
- Αλλαγή σεξουαλικού προσανατολισμού στα 30 και στα 50; - Η σωματογραφία των αναγκών της ψυχής
- Αρνούνται να μπουν στα κελιά τους οι κρατούμενοι στις φυλακές της Αγιάς
Ενώ η εκπομπή Ancient Apocalypse αναδεικνύεται σε μια από τις μεγάλες επιτυχίες του Netflix, τόσο πληθαίνουν οι αντιδράσεις. Επιστήμονες και κριτικοί κατακεραυνώνουν το ντοκιμαντέρ του Graham Hancock επειδή υποστηρίζει μια «επικίνδυνη» θεωρία συνωμοσίας.
Ο Graham Hancock αμφισβητεί όσα γνωρίζουν οι άνθρωποι για την ιστορία του κόσμου. Πιστεύει ότι ένας προηγμένος πολιτισμός της εποχής των παγετώνων, υπεύθυνος για τη διδασκαλία εννοιών όπως τα μαθηματικά, η αρχιτεκτονική και η γεωργία, αφανίστηκε από πλημμύρα που προκλήθηκε από πολλαπλά χτυπήματα κομητών πριν από περίπου 12.000 χρόνια.
Διαβάστε επίσης: «The Crown»: Χωρίς Μέγκαν και Χάρι τα μελλοντικά επεισόδια
Επικρίνεται για την προώθηση θεωριών συνωμοσίας για όσα παρουσιάζει μέσα από το Ancient Apocalypse. Εκείνος βέβαια ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να αποκαλύψει μερικά από τα μυστήρια των χαμένων πολιτισμών.
Γυρίζει τον κόσμο για το Ancient Apocalypse
Θεωρεί ότι υπάρχουν σημάδια όπου κι αν κοιτάξει κανείς. Και για να το αποδείξει αναζητά αυτά τα σημάδια σε όλο τον κόσμο. Ταξιδεύει στη Μάλτα, το Μεξικό, την Ινδονησία, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για να απαθανατίσει απομεινάρια κατασκευών. Στοιχεία που επιμένει ότι αποδεικνύουν τη θεωρία του.
Ένας από τους καλεσμένους στην εκπομπή «Ancient Apocalypse» του Netflix δήλωσε πως τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο εν λόγω τηλεοπτικό πρόγραμμα «θα απαιτήσουν να ξαναγράψουμε την ιστορία όπως την ξέρουμε».
Μεγάλο μέρος κάθε επεισοδίου, σύμφωνα με τον Guardian, αναλώνεται στο να καταφέρεται εναντίον των τεκμηριωμένων αρχαιολογικών οργανισμών. «Θέλουν να νομίζετε ότι είναι αυτό, αλλά στην πραγματικότητα είναι εκείνο» επιμένει ο Graham Hancock, καταφέρνοντας με τον τρόπο του να κερδίσει το δικό του πιστό κοινό.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις