Κιβωτός του Κόσμου: «Ποιος κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις;» λέει ο πατέρας Αντώνιος
«Αρνούμαι όλες τις καταγγελίες. Δεν έχω ακουμπήσει ποτέ παιδί».
Το ποιος κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις που δέχεται ο ίδιος και η πρεσβυτέρα του «αναζητεί» ο πατήρ Αντώνιος, αρνούμενος τα όσα καταγγέλλονται σε βάρος του από παιδιά που έζησαν στην Κιβωτό του Κόσμου.
Άνθρωπος από το περιβάλλον του, μετέφερε μιλώντας στο OPEN, τη θέση του πατέρα Αντωνίου μετά τις νέες αποκαλύψεις για όσα γίνονταν στην Κιβωτό του Κόσμου.
«Αρνούμαι όλες τις καταγγελίες. Δεν έχω ακουμπήσει ποτέ παιδί. Όλα αυτά δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα όσο προχωρούν οι έρευνες, διαπιστώνεται ανυπαρξία αποδείξεων, πολύ περισσότερο ενδείξεων για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Γι’ αυτό και αναζητείται η αιτία αυτών των επιθέσεων σε έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει τη ζωή του στη στήριξη των παιδιών. Ποιος κρύβεται πίσω απ’ αυτές τις επιθέσεις;», ανέφερε ο πατέρας Αντώνιος μέσω ανθρώπου από το περιβάλλον του.
- Διαβάστε επίσης: Κιβωτός του Κόσμου: «Έχω αποδείξεις, θέλω να δω μέχρι πού θα το πάνε», λέει στο MEGA η Ευγενία
Τα «αόρατα» παιδιά
Εν τω μεταξύ, τα ίχνη των «αοράτων» παιδιών της Κιβωτού του Κόσμου, προσπαθούν να εντοπίσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» και τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, υπάρχουν παιδιά που δεν εμφανίζονται στο Mητρώο Aνήλικων της οργάνωσης, χωρίς μέχρι αυτή τη στιγμή να μπορεί να αποσαφηνιστεί η σκοπιμότητα των συγκεκριμένων ενεργειών από την πρώην διοίκηση της Κιβωτού.
Στην αναφορά καταγράφεται να απουσιάζουν δικαστικές αποφάσεις, πιστοποιητικά οικογενειακής αποκατάστασης και διαγνωστικές εκτιμήσεις για την κατάσταση της υγείας των παιδιών.
Έντονο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι η «Κιβωτός» αντιμετώπιζε με διαφορετικό τρόπο βιολογικά αδέρφια τόσο ως προς τη σύνταξη των Ατομικών Σχέδιων Οικογενειακής Αποκατάστασης τους όσο και προς τον χώρο διαβίωσης τους.
Συγκεκριμένα, υπάρχει δικαστική απόφαση τοποθέτησης αδελφών στον φορέα και ο φορέας χωρίζει τα αδέλφια σε διαφορετικά παραρτήματα, κίνηση που δεν διατηρεί τον συναισθηματικό δεσμό μεταξύ των αδελφών, ενώ ο λόγος αυτός προβάλλεται και ως λόγος απόρριψης προτάσεων σύνδεσης (δομή Πειραιά, Ανοιξης και Βόλου).
Από τους 136 ανηλίκους μόνο επτά βρίσκονται σε περίοδο προσαρμογής σε θετή ή ανάδοχη οικογένεια, ενώ ένας ανήλικος τελεί σε καθεστώς εγκεκριμένης υιοθεσίας και ένας ανήλικος σε καθεστώς εγκεκριμένης αναδοχής.
Δηλαδή, μόνο το 6,6% των ανηλίκων οι οποίοι την παρούσα χρονική περίοδο φιλοξενούνται σε δομές της οργάνωσης βρίσκονται στο στάδιο μετεγκατάστασής τους σε μια θετή ή ανάδοχη οικογένεια.
Την παρούσα χρονική στιγμή 28 ανήλικοι βρίσκονται σε πρόταση σύνδεσης με θετή ή ανάδοχη οικογένεια. Πρέπει να σημειωθεί πως έχει παρατηρηθεί οι κοινωνικοί λειτουργοί της οργάνωσης Κιβωτός του Κόσμου να απορρίπτουν συστηματικά τα αιτήματα σύνδεσης με εγκεκριμένους γονείς.
Επίσης παρατηρούμε πως είναι πολύ υψηλός ο μέσος όρος διαμονής των ανηλίκων στην οργάνωση. Στη δομή της Κόνιτσας και της Πωγωγιανής οι ανήλικοι οι οποίοι εισήχθησαν πριν το 2020 έχουν μέσο όρο διαμονής τα 5,8 έτη. Στη δομή της Χίου οι ανήλικοι έχουν μέσο όρο παραμονής τα 7,1 έτη και στη δομή του Βόλου τα 6,9 έτη».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις