Πώς τα λεωφορεία της Αθήνας θα προστατεύουν από τον κοροναϊό και άλλες ιώσεις
Σε ποια σημεία θα τοποθετηθούν τα φύλλα χαλκού
- Βροχή καταγγελιών για μη καταβολή δώρου Χριστουγέννων - Τι λέει η ΠΟΕΕΤ
- «Λουκέτο» σε βαριά παραβατικό ιδιωτικό σχολείο βάζει το ΥΠΑΙΘ, μετά από καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ και γονέων
- Σύσταση καθηγητή του Χάρβαρντ σε Κίεβο: Σταματήστε τις δολοφονίες, δεν σας συμφέρουν
- Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Ανυπομονώ να ξεκινήσω την αποστολή μου ως πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα
Να αντιμετωπίσει τη διασπορά του κορoναϊού και άλλων ασθενειών εντός των αστικών λεωφορείων της πρωτεύουσα επιθυμεί η Ο.ΣΥ., μέσω της επένδυσης των κοινόχρηστων επιφανειών αφής με αντιμικροβιακά φύλλα χαλκού.
Πρόκειται για το αντικείμενο του διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού που προκήρυξε την περασμένη Τρίτη, 22 Νοεμβρίου, η Ο.ΣΥ.
Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη – Οδηγός λεωφορείου λιποθύμησε στο τιμόνι
Ειδικότερα, το αντικείμενο της προς ανάθεση σύμβασης αφορά στην παροχή υπηρεσιών τοποθέτησης – επένδυσης επί των κοινόχρηστων επιφανειών αφής 1.500 αστικών λεωφορείων αντιμικροβιακών φύλλων χαλκού, και ειδικότερα φύλλων, διάφανων φίλμ και θερμοσυστελλόμενων σωληνων (tubes), αναλόγως της επιφάνειας που θα επενδυθεί.
Σε ποια σημεία θα τοποθετηθούν τα φύλλα χαλκού
Τα σημεία τοποθέτησης των αντιμικροβιακών προϊόντων – φύλλων χαλκού επί των οχημάτων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα carandmotor.gr, είναι:
- χειρολαβές θυρών
- χειρολαβές καθισμάτων
- κουπαστές
- χειρολαβές ορθίων
- μπάρες ορθίων
- περιμετρικές μπάρες
Πώς προστατεύουν από κοροναϊό
Όπως αναφέρεται στη σύμβαση, τα αντιμικροβιακά προϊόντα χαλκού θα έχουν διαστάσεις κατάλληλες προς επένδυση όλων των κοινόχρηστων επιφανειών αφής εκάστου οχήματος. Θα τοποθετηθούν στα οχήματα της εταιρείας, ως μέσο για την έγκαιρη πρόληψη και αποφυγή της διασποράς των ιών και των παθογόνων βακτηρίων που παρουσιάζουν διασπορά μέσω της αφής, συμπεριλαμβανομένου του ιού COVID-19, για τον έλεγχο των λοιμώξεων.
«Η εφαρμογή των αντιμικροβιακών φύλλων χαλκού, όπως αποδεικνύεται από πιστοποιητικά αξιολόγησης αποτελεσματικότητας, κλινικές και εργαστηριακές μελέτες, εξουδετερώνει αρκετούς από τους ισχυρότερους τύπους παθογόνων βακτηρίων και ιών, και ειδικότερα τον ιό SARS-COV-2 – COVID-19. Το μικροβιακό φορτίο μειώνεται ολοκληρωτικά πάνω στην επιφάνεια του χαλκού σε ποσοστό άνω του 99% και μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος μετάδοσης της μόλυνσης μέσω της αφής».
Προστίθεται, δε, ότι «η αντιμικροβιακή δράση του χαλκού παραμένει διαρκώς ενεργή και δεν απαιτείται καθαρισμός και απολύμανση των φύλλων χαλκού, σε αντίθεση με υλικά όπως ο σίδηρος, το ανοξείδωτο ατσάλι και το πλαστικό, τα οποία απαιτούν συνεχή καθαρισμό και απολύμανση».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις