Το απίστευτο με το φετινό Μουντιάλ
Περίπου ένας στους έξι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο Κατάρ φοράνε τη φανέλα άλλης χώρας από αυτήν που έχουν γεννηθεί!
- Μητέρα εξέδιδε την 15χρονη κόρη της σε παιδόφιλο - Καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών
- «Αγνοούσα όσα συνέβαιναν», είπε για την αυτοκτονία του πατέρα της η «αγνοουμένη» Αμερικανίδα
- Νεκρή η γυναίκα που έπεσε από τον 7ο όροφο ξενοδοχείου στη Μιχαλακοπούλου - Φωτογραφίες από το σημείο
- Η πρώτη απεργία παγκοσμίως από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαχειριστών Ακινήτων τύπου Airbnb
Πρόκειται για ένα από τα πιο απρόβλεπτα Μουντιάλ των τελευταίων ετών.
Μπορεί να βρισκόμαστε στα… τελειώματα της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων, ωστόσο το Μουντιάλ του Κατάρ έχει καταφέρει ήδη να προσφέρει συγκινήσεις στον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Μπορεί το θέαμα να μην είναι τόσο υψηλό, ωστόσο η τακτική στο Κατάρ… δίνει και παίρνει.
Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο που μοιάζει να έχει την πιο… ευρωπαϊκή του εκδοχή. Και για αυτό μάλλον ευθύνεται το γεγονός ότι οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στα γήπεδα του Κατάρ, έχουν γεννηθεί στην Ευρώπη.
Στα πιο… πρακτικά. Το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο είναι το Μουντιάλ των… μεταναστών. Περίπου ένας στους έξι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο Κατάρ στο πλαίσιο του Μουντιάλ, φοράνε τη φανέλα άλλης χώρας από αυτήν που έχουν γεννηθεί!
Πόσοι ακριβώς; Στο Κατάρ ταξίδεψαν συνολικά 832 ποδοσφαιριστές. 26 από κάθε χώρα. Οι 132 από αυτούς, έχουν γεννηθεί σε άλλη χώρα! Όσο «τρελό» και αν ακούγεται, ένας στους έξι ποδοσφαιριστές που έχουν ταξιδέψει στο Κατάρ για να παίξουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έχουν γεννηθεί σε διαφορετική χώρα, από αυτήν που εκπροσωπούν.
Ο Λαπόρτ για παράδειγμα που έχει παίξει και στα δύο παιχνίδια της Ισπανίας, έχει γεννηθεί στη Γαλλία, άλλα έχει μεγαλώσει στη χώρα των Βάσκων. Τα αδέρφια Γουίλιαμς επίσης έχουν τη δική τους ξεχωριστή ιστορία, καθώς έχουν γεννηθεί και οι δύο στην Ισπανία, ωστόσο μόνο ο… μικρός αποφάσισε να εκπροσωπήσει τη «Φούρια Ρόχα», με τον Ινιάκι να φοράει τη φανέλα της Γκάνας.
Το «τρελό» ωστόσο είναι με τις ομάδες της Αφρικής.
Μαρόκο, Τυνησία, Σενεγάλη και Καμερούν έχουν τα πιο «τρελά» ποσοστά. Για να καταλάβει κανείς πόσο φοβερό είναι, το Μαρόκο έχει 14 ποδοσφαιριστές στο ρόστερ του που έχουν γεννηθεί σε άλλη χώρα! Παραπάνω από το 50% του ρόστερ δηλαδή!
Η Τυνησία έχει στην 26αδα της δέκα «Γάλλους», με τη Σενεγάλη να έχει επίσης έντεκα «Ευρωπαίους»!
Πρόκειται για μια ακόμη φοβερή ιστορία, από τις πολλές που μπορεί να προσφέρει ένα Μουντιάλ. Το φετινό ωστόσο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως το Παγκόσμιο των… μεταναστών, με τα ποσοστά να «λένε» την αλήθεια…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις