Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Audi Q6 e-tron Sportback: Η νέα ηλεκτρική άφιξη σε γκρο πλαν

Audi Q6 e-tron Sportback: Η νέα ηλεκτρική άφιξη σε γκρο πλαν

Η γερμανική φίρμα προετοιμάζει το επόμενο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της, το οποίο παρουσιάζει τα διαπιστευτήρια του από τα χιονισμένα τοπία του σκανδιναβικού βορρά

Φωτογραφίες: Automedia

Το νέο μέλος της ηλεκτρικής γκάμας της Audi βρίσκεται προ των πυλών και θα πάρει την την μορφή ενός πληθωρικού SUV το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε παραδοσιακή SUV όσο και σε coupe-SUV, έκδοση. Όπως επίσης έχει ήδη προκύψει από τις λήψεις του φωτογραφικού φακού, η Audi εξελίσσει παράλληλα και RS εκδόσεις που δεδομένα θα προσφέρουν περισσότερη ισχύ και μια ακόμα πιο δυναμική οδική συμπεριφορά.

Στην προκειμένη περίπτωση ο φωτογραφικός φακός εντόπισε την έκδοση Sportback η οποία ενσωματώνει, εξελιγμένα, τα σχεδιαστικά στοιχεία που έχουμε ήδη δει από τα ηλεκτρικά Audi όπως το Q4 e-tron, διαθέτοντας μια κλειστή αλλά ανάγλυφη γρίλια η οποία πλαισιώνεται από διαιρούμενα αιχμηρά φωτιστικά σώματα και εισαγωγές αέρα με τα χαρακτηριστικά οριζόντια στοιχεία. Στο πίσω τμήμα κυριαρχεί η οριζόντια σειρά LED στα  πρότυπα του e-tron GT.

Επίσης όπως έχει προκύψει από προηγούμενες λήψεις του φωτογραφικού φακού, η Audi αναμένεται να προσφέρει τη δυνατότητα για επιλογή διχρωμίας σε αμάξωμα και οροφή ενώ σε σύγκριση με το συμβατικό Q5, με το οποίο το Q6 e-tron μοιράζεται αντίστοιχες αναλογίες, η συνολική εμφάνιση είναι πιο μυώδης.

Στην αθέατη πλευρά του SUV αναμένεται να πάρει θέση μια αντίστοιχη ψηφιακή διάταξη με το Q4 e-tron με κυρίαρχη μια κεντρική οθόνη αφής 11,6 ιντσών σε συνδυασμό με το Virtual Cockpit στην θέση του ψηφιακού πίνακα οργάνων.

Στην αθέατη πλευρά του νέου SUV θα βρεθεί η αρχιτεκτονική PPE που η Audi συνεξελίσσει με την Porsche και θα αποτελέσει τη βάση για την ηλεκτρική Macan. Η νέα αρχιτεκτονική σημαίνει ότι το Q6 e-tron θα μπορεί να υποστηρίξει φόρτιση με τάση έως και 350 kW χάρη στο κύκλωμα 800 volt που συνοδεύει την συγκεκριμένη πλατφόρμα. Η συγκεκριμένη διαδικασία αναμένεται να εξασφαλίζει την επαναφόρτιση από 5-80% σε μόλις 25 λεπτά.

Αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι η χωρητικότητα της μπαταρίας που θα αξιοποιήσει το γερμανικό SUV αν και δεδομένα ο στόχος αυτονομίας θα ξεπερνά τα 700 χλμ.

Με δεδομένη την τεχνολογική του συνάφεια με το e-tron GT, το Q6 e-tron αναμένεται να προσφέρεται σε εκδόσεις με ένα ή δύο κινητήρες προσφέροντας ισχύ από 476 έως 530 ίππους. Στην κορυφή της γκάμας θα πάρει θέση μια δικινητήρια έκδοση με συνδυαστική ισχύ που θα ξεπερνά τους 645 ίππους.

Σε ο,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, η πρεμιέρα του Q6 e-tron αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2023 αν και προς το παρόν η Audi δεν έχει κλειδώσει την ημερομηνία.

Sports in

Αντετοκούνμπο: «Έλα έτοιμος έτσι ώστε να μην χρειαστεί να προετοιμαστείς» (vid)

Η ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο ενόψει και του φιλικού της Ελλάδας με τη Σερβία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024