Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Αυτοί είναι οι 11 πιο απίθανοι και άδοξοι θάνατοι στην ιστορία

Αυτοί είναι οι 11 πιο απίθανοι και άδοξοι θάνατοι στην ιστορία

Όλοι θα πεθάνουμε κάποτε, όμως κάποιοι εγκαταλείπουν τη ζωή με πιο απρόσμενο και άδοξο τρόπο από άλλους

Ο θάνατος είναι αναπόφευκτος, αυτό είναι δεδομένο. Κάποιοι στο πέρασμα της ιστορίας, πέθαιναν ηρωικά, άλλοι από ασθένειες ή δολοφονίες. Κάποιοι όμως είχαν τους πιο απίθανους και άδοξους θανάτους.

Όπως επί παραδείγματι, ο Αισχύλος, που πέθανε όταν ένας αετός του πέταξε μια χελώνα στο κεφάλι, ή όπως ένας δήμαρχος στην Αυστρία του 16ου αιώνα, που πέθανε όταν σκόνταψε στα… γένια του.

Οι 11 πιο απίθανοι και άδοξοι θάνατοι στην ιστορία

Και δεν είναι μόνο αυτοί… Σύμφωνα με το Αncient Οrigins, αυτοί είναι οι 11 πιο περίεργοι θάνατοι, επιφανών προσώπων, που έχουν καταγραφεί ποτέ στην ιστορία.

Ο Αισχύλος και η ουρανοκατέβατη χελώνα

εικόνα από wikipedia

Εάν τυχαίνει να είστε φαλακρός, ίσως να θέλετε να προσέξετε αυτό, λέει το δημοσίευμα, μιλώντας για τον Αισχύλο.

Ο Αισχύλος, ένας από τους μεγαλύτερους τραγικούς ποιητές της αρχαιότητας, βρήκε άδοξο θάνατο, όταν μια χελώνα έσκασε στο κεφάλι του.

Συγκεκριμένα, ένας αετός νόμιζε πως το καραφλό της κεφαλής του Αισχύλου ήταν βράχος και πέταξε τη χελώνα με στόχο να σπάσει το καβούκι. Το καβούκι δεν ξέρουμε αν έσπασε, πάντως το κεφάλι του Αισχύλου σίγουρα έσπασε. Η ειρωνεία ν.1 είναι πως ο Αισχύλος είχε προφητεύσει πως θα πεθάνει από ένα σώμα που θα έρθει από τον ουρανό.

Η δεύτερη ειρωνεία είναι ότι είχε βγει μόνο σε εξωτερικούς χώρους εκείνη την ημέρα επειδή φοβόταν ότι το σπίτι του θα κατέρρεε και θα τον σκότωνε.

 Sir William Payne-Gallwey: Θάνατος από γογγύλι

Ο Sir William Payne-Gallwey ήταν Βρετανός βουλευτής στα τέλη του 19ου αιώνα, που λάτρευε να πηγαίνει για κυνήγι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Αυτό ωστόσο δεν του βγήκε σε καλό. Σε μια εξόρμηση, ο Sir William διέσχιζε ένα χωράφι με γογγύλια, όταν έπεσε και χτύπησε. Υπέστη σημαντικό εσωτερικό τραυματισμό από ένα ιδιαίτερα μεγάλο γογγύλι. Πέθανε από τα τραύματά του λίγες μόλις μέρες αργότερα.

Πέθανε από τα γέλια

Ο Ζεύξις, Έλληνας ζωγράφος του 5ου αιώνα π.Χ., γέλασε για τελευταία φορά, όταν παρατήρησε τον δικό του πίνακα της Αφροδίτης. Φέρεται ότι μια ηλικιωμένη γυναίκα είχε παραγγείλει τον πίνακα για το σπίτι της, αλλά αποφάσισε να κάνει η ίδια το μοντέλο. Αφού ολοκληρώθηκε το έργο με την ηλικιωμένη ως Αφροδίτη, ο Ζεύξις το παρατήρησε και γέλασε τόσο πολύ που πέθανε.

Πνίγηκε στα δώρα

Ο Δράκων ήταν τύραννος αλλά και ο πρώτος άνθρωπος ο οποίος κατέγραψε τους νόμους στην Αρχαία Αθήνα.  Οι νόμοι αυτοί ήταν πολύ αυστηροί και από τότε  υπάρχει η έκφραση «Δρακόντειοι νόμοι».

Όταν το 620 π.Χ., πήγε στην Αίγινα, οι κάτοικοι το σκότωσαν κατά λάθος με τη στοργή τους. Οι πολίτες του πέταξαν τόσα πολλά αντικείμενα, ως δώρα, που κατέληξε πνιγμένος μέχρι θανάτου από αυτά.

Θάνατος από πεσμένο αχλάδι

Ένας άλλος παράξενος θάνατος στην αρχαία ιστορία ήταν αυτός του Αντιφάνη, ενός κωμικού ποιητή από τον 4ο αιώνα π.Χ. Αυτός είχε μια ατυχή μέρα κάτω από μερικά οπωροφόρα δέντρα. Σύμφωνα με τη Suda , μια αρχαία βυζαντινή εγκυκλοπαίδεια του 10ου αιώνα, ο Αντιφάνης σκοτώθηκε από ένα πεσμένο αχλάδι.

Θάνατος από οδοντογλυφίδα

Ο Αγαθοκλής ήταν αρχαίος βασιλιάς της Σικελίας και Έλληνας τύραννος των Συρακουσών. Σε πολλούς αρχαίους Σικελούς δεν άρεσε ο τρόπος διακυβέρνησης του Αγαθοκλή και αναφέρονταν συχνά στα αρχαία κείμενα για τις εγκληματικές του πράξεις. Το 289 π.Χ., ο Αγαθοκλής δολοφονήθηκε όταν χρησιμοποίησε μια οδοντογλυφίδα, που ένας από τους εχθρούς του είχε βουτήξει σε δηλητήριο.

 Θάνατος από πεθαμένο ελέφαντα

Ο Ιούδας Μακκαβαίος ήταν ιερέας τον 2ο αιώνα π.Χ. που ηγήθηκε της εξέγερσης των Μακκαβαίων κατά της Αυτοκρατορίας των Σελευκιδών. Ωστόσο, δεν είναι ο πρωταγωνιστής της συγκεκριμένης ιστορίας. Ο αδερφός του, Ελεάζαρ Αβαράν, είναι. Ο Ελεάζαρ υπηρετούσε, τον αδερφό του,  όταν σκότωσε ηρωικά τον πολεμικό ελέφαντα ενός βασιλιά, μπήγοντας το δόρυ του,  στο στομάχι του ζώου. Δυστυχώς, ο ετοιμοθάνατος ελέφαντας, τον καταπλάκωσε, σκοτώνοντάς τον.

Πολύ γλυκός…

Ο Μάρκος της Αρέθουσας είχε ένα γλυκό τέλος στη ζωή του, αλλά όχι με τον τρόπο που θα περίμενες. Βρήκε έναν φρικτό θάνατο όταν οι εχθροί του, τον κρέμασαν σε ένα καλάθι καλυμμένο με μέλι και τον άφησαν μέχρι να πάνει μέλισσες, οι οποίες στη συνέχεια τον τσίμπησαν μέχρι θανάτου.

Πατώντας τα γένια του

Ένας άλλος περίεργος θάνατος συνέβη τον 16ο αιώνα, στη σημερινή Αυστρία. Ο Hans Staininger ήταν ο δήμαρχος του Braunau. Είχε ατυχές τέλος όταν ξέσπασε φωτιά στην πόλη του. Κατά την εκκένωση, σκόνταψε κατά λάθος στα γένια του μήκους 1,4 μέτρων, σπάζοντας τον λαιμό του. Τα γένια του τα είχε συνήθως τυλιγμένα σε μια δερμάτινη θήκη, αλλά αποφάσισε να τα λύσει εκείνη τη μοιραία μέρα.

Το κόκκαλο της φάλαινας

Ο Gouverneur Morris, ο συγγραφέας του Προοιμίου του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών, ήταν ένας από τους λιγότερο γνωστούς ιδρυτές των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Μόρις, είχε ένα παράξενο και ατυχές τέλος αφού προσπάθησε να πάρει την υγεία του στα χέρια του.Έχοντας ένα επώδυνο πρόβλημα στο ουροποιητικό του σύστημα, είχε τη φαεινή ιδέα να καθαρίσει την ουρήθρα του, χρησιμοποιώντας ένα κόκαλο φάλαινας.  Σύντομα ανέπτυξε μια μόλυνση, η οποία οδήγησε στο θάνατό του το 1816.

Καταπίνοντας 20 μαχαίρια

Αν και μπορεί να φαίνεται προφανές ότι η κατάποση μαχαιριών θα οδηγήσει σε θάνατο, αυτή η ιστορία είναι ακόμα πιο τρελή από ό,τι θα περίμενε κανείς. Ο Τζον Κάμινγκς, αφού παρατήρησε έναν επαγγελματία να καταπίνει μαχαίρι σε ένα τοπικό τσίρκο, είπε να κάνει το ίδιο. Στην πρώτη του προσπάθεια, κατάπιε τέσσερα μαχαίρια χωρίς προβλήματα. Στη συνέχεια αποφάσισε να καταπιεί 14 μαχαίρια ταυτόχρονα, τα οποία και πάλι ο οργανισμός του τα ανέχθηκε, στέλνοντας όμως τα πρώτα σημάδια καθώς είχε για κάποιες μέρες πόνο στην κοιλια.

Δοκιμάζοντας την τύχη του για τελευταία φορά, ο Κάμινγκς κατάπιε 20 μαχαίρια και μια μαχαιροθήκη με μία κίνηση. Μετά από τέσσερα χρόνια τρομερού πόνου στην κοιλιά, τελικά πέθανε. Μια αυτοψία αποκάλυψε ότι μετά το θάνατό του, το στομάχι του περιείχε μια λεπίδα μαχαιριού, ένα ελατήριο και τουλάχιστον 40 διαφορετικά θραύσματα μετάλλου, κέρατος και ξύλου.

Must in

Η Τσέλσι των «16», οι 15 με… εισιτήριο και ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο βήμα

Από τις 36 ομάδες της διοργάνωσης, μόνο η Τσέλσι διατηρεί το απόλυτο της συγκομιδής με πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ άλλες δύο ομάδες -Γκιμαράες και Σάμροκ Ρόβερς- παραμένουν αήττητες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2024
Απόρρητο