ΕΕ: «Πακέτο» ύψους 363,7 εκατ. ευρώ για αλιεία και υδατοκαλλιέργεια
Σε ποιες επενδύσεις θα κατευθυνθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια
Κονδύλια ύψους 363,7 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας, Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας (EMFAF) ενέκρινε σήμερα η Κομισιόν.
Το συνολικό ποσό των κονδυλίων που διατίθενται για την Ελλάδα ανέρχεται σε 519,6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων η συνεισφορά της ΕΕ ανέρχεται σε 363,7 εκατ. ευρώ και καλύπτουν την περίοδο 2021-2027. Περισσότερο από το ήμισυ των κονδυλίων προς την Ελλάδα θα επενδυθούν σε προγράμματα για τη βιώσιμη αλιεία, ενώ ένα μεγάλο μέρος θα επενδυθεί επίσης στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια.
Διαβάστε επίσης: Σίμος Κεδίκογλου: Ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων υδατοκαλλιέργειας θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ
Η ψηφιακή μετάβαση των ελληνικών τομέων αλιείας, υδατοκαλλιέργειας και μεταποίησης είναι ένας άλλος βασικός τομέας του προγράμματος. Η οικονομική στήριξη θα διατεθεί επίσης σε σχέδια διαχείρισης για τις θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές και την καταπολέμηση των θαλάσσιων απορριμμάτων.
Ο επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας, Βιρτζίνιους Σινκεβίσιους, δήλωσε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την υιοθέτηση των προγραμμάτων EMFAF για την Ελλάδα που θα υποστηρίξουν βιώσιμες επενδύσεις στην υδατοκαλλιέργεια και την αλιεία, επιταχύνοντας την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση του κλάδου. Τα προγράμματα θα συμβάλουν επίσης στην προστασία και αποκατάσταση του θαλάσσιου περιβάλλοντος στην Ελλάδα».
Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με τελευταία στοιχεία ο ετήσιος κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων υδατοκαλλιέργειας φτάνει τα 700 εκατομμύρια ευρώ, το 80% των οποίων είναι εξαγωγές, ενώ τα επόμενα 5 χρόνια ο κύκλος εργασιών αναμένεται να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ.

- BHMAGAZINO: Οι γόνοι πίσω από τη παγκόσμια βιομηχανία της μόδας
- Θεσσαλονίκη: 17χρονη έγκυος κατήγγειλε 16χρονο ότι την έσπρωξε και τραυματίστηκε – Συνελήφθη και για εκδικητική πορνογραφία
- Τουρκία: Βυθίστηκε σε ναυπηγείο το «Sea Star Tilos» – Δραματική διάσωση του πληρώματος
- ΗΠΑ: O Τραμπ απειλεί την ΕΕ με αντίποινα αν προτιμήσει ευρωπαϊκά όπλα
- ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης προτείνει όριο θητειών – Η αιχμή για Στουρνάρα και Παναγόπουλο
- Μαύρο Στέμμα: Ναζί, συλλήψεις, ποδολαγνεία, υποκλοπές και τρεις σφαίρες – Όλα τα σκάνδαλα πριν τον Άντριου
- Πρόστιμο στον Παναθηναϊκό και μία αγωνιστική στον Λεσόρ από την Ευρωλίγκα
- Η επόμενη μέρα: «Ο νόμος που πρέπει να εφαρμοστεί» για τον έκπτωτο πρίγκιπα Άντριου, η ικανοποίηση και η χειρότερη κρίση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 20.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-amel-uzunovic-440739273-35451634-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442