Ιμπραήμ Καλίν: «Τα πήρε» ο εκπρόσωπος του Ερντογάν και διέκοψε συνέντευξη με σουηδό δημοσιογράφο
Φιλανδία και Σουηδία συναντούν τη συνεχή άρνηση της Τουρκίας για το ΝΑΤΟ
- Στοιχεία σοκ για την ενδοοικογενειακή βία: Πάνω από 15.000 γυναίκες έχουν πέσει θύματα σε δέκα μήνες
- Κάνιε Γουέστ: Κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση
- Τι φταίει και δεν φτάνει ο προϋπολογισμός για φάρμακα στα νοσοκομεία
- Οι παράγοντες που καθορίζουν τις τιμές στη φέτα - «Είναι πλέον αδικαιολόγητες» λένε οι παραγωγοί
Τον εκνευρισμό του εκπροσώπου Τύπου της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, προκάλεσε ερώτηση δημοσιογράφου από τη Σουηδία. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να διακόψει τη συνέντευξη, χαρακτηρίζοντας «γελοίες» τις ερωτήσεις που δεχόταν.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο δημοσιογράφος του είπε ότι η Τουρκία έχει μετατραπεί σε κέντρο εγκλήματος. «Αυτή είναι η ρητορική του PKK, ρητορική του FETO, δεν είναι έντιμη δημοσιογραφία» ξεκίνησε να λέει, εμφανώς ενοχλημένος, ο τούρκος διπλωμάτης.
Διαβάστε επίσης: Οι Τούρκοι κοροϊδεύουν το πρώτο ελληνικό drone Talos – «Είναι σαν παιχνίδι, από πού το αγόρασαν…»
«Έχουμε ακούσει αυτούς τους ισχυρισμούς πάρα πολλές φορές. Μην έχετε την εντύπωση ότι θα μας φοβίσουν αυτά τα πράγματα. Αυτή δεν είναι έντιμη δημοσιογραφία. Εξαπολύετε αβάσιμες κατηγορίες λαμβάνοντας τες ως δεδομένες» συνέχισε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας.
«Και θέλετε να απαντήσω; Είναι γελοίες ερωτήσεις. Τέλος πάντων, δεν θέλω να το συνεχίσω. Μπορείτε να σταματήσετε;» κατέληξε ο οργισμένος Καλίν, με τη συνέντευξη για τη σουηδική κρατική τηλεόραση να διακόπτεται.
Δείτε το βίντεο
Ο Καλίν θύμωσε με τον Σουηδό δημοσιογράφο και διέκοψε τη συνέντευξη pic.twitter.com/29FCUFwkkh
— EᑎIᗩᑕ ® (@VasilisEniac) December 1, 2022
Φιλανδία και Σουηδία συναντούν τη συνεχή άρνηση της Τουρκίας για το ΝΑΤΟ
To επεισόδιο σημειώνεται σε μια κρίσιμη περίοδο για τις σχέσεις Σουηδίας-Τουρκίας με την πρώτη να αναμένει -μαζί με τη Φινλανδία- από την Άγκυρα να εγκρίνει την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.
Τη στάση της Τουρκίας ανέλυσε, μάλιστα, σε εκτενές του άρθρο το France24.
Συγκεκριμένα, αναφέρει πως μια απλή διαδικασία έγινε λόγω της Τουρκίας πολύπλοκη. «Όταν οι δυο χώρες συμφώνησαν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του Τούρκου Προέδρου τότε αυτός άρχισε να γίνεται ακόμα πιο συγκεκριμένος και απαίτησε την έκδοση τρομοκρατών που συμπεριλαμβάνονταν σε μια λίστα, αν και σε πολλούς από αυτούς είχε χορηγηθεί αίτημα ασύλου, χρόνια, ίσως και δεκαετίες πριν».
Και προσθέτει μεταξύ άλλων: Αλλά οι απαιτήσεις της Τουρκίας σύντομα αυξήθηκαν σε αριθμούς και άρχισαν να επικεντρώνονται όλο και περισσότερο στη Σουηδία: η Άγκυρα ζήτησε να απολυθεί ένας Σουηδός υπουργός λόγω της συμμετοχής του σε ένα πάρτι υπέρ του ΡΚΚ πριν από 10 χρόνια, και έφτασε στο σημείο να καλέσει τον Σουηδό πρεσβευτή για μια τηλεοπτική εκπομπή που κοροϊδεύει τον Ερντογάν.
Μάλιστα, αναφέρεται στα σουηδικά ΜΜΕ που κάνουν λόγο για εξευτελισμό της πρωθυπουργού της χώρας. Ωστόσο, το France24 προσπαθεί να εξηγήσει τη στάση της Τουρκίας δίνοντας μια άλλη διάσταση: Τις τουρκικές εκλογές καθώς ο Ερντογάν θέλει να δώσει την εικόνα του ισχυρού παίκτη διεθνώς.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις