Νέα Ζηλανδία: Γονείς αρνούνται σωτήρια για τη ζωή μωρού επέμβαση
«Δεν θέλουμε αίμα που έχει μολυνθεί από τα εμβόλια» είπε ο πατέρας
Στη Δικαιοσύνη προσέφυγαν οι υγειονομικές αρχές της Νέας Ζηλανδίας, αιτούμενες να αφαιρεθεί προσωρινά η κηδεμονία ενός βρέφους τεσσάρων μηνών από τους γονείς του, οι οποίοι δεν επιτρέπουν να γίνει μία σωτήρια για τη ζωή του επέμβαση καρδιάς.
Κι αυτό, διότι θέτουν ως όρο να χρησιμοποιηθεί αίμα μη εμβολιασμένου για κοροναϊό δότη.
Διαβάστε επίσης: Μελέτη – σοκ για τις συνέπειες της πανδημίας στους εφήβους
Οι γονείς του μωρού συζήτησαν την κατάσταση της υγείας του γιου τους και τους όρους που θέτουν για να δώσουν την συγκατάθεση τους στην απαιτούμενη θεραπεία, σε μια συνέντευξη με «ακτιβιστή» κατά των εμβολιασμών.
Σύμφωνα με τον Guardian, οι γονείς ισχυρίζονται πως το μωρό τους παρουσιάζει σοβαρή στένωση της πνευμονικής βαλβίδας και ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση «σχεδόν αμέσως», αλλά δηλώνουν «εξαιρετικά ανήσυχοι για το αίμα που θα χρησιμοποιήσουν [οι γιατροί]».
«Δεν θέλουμε αίμα που έχει μολυνθεί από τα εμβόλια» είπε ο πατέρας. «Σε αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει συγκατάθεση. Είμαστε σύμφωνοι με οτιδήποτε άλλο θέλουν να κάνουν οι γιατροί».
Ο ρόλος των εμβολίων
Σημειώνεται πως τα εμβόλια για την πρόληψη σοβαρής νόσησης και θανάτου από κοροναϊό έχουν αξιολογηθεί ως εξαιρετικά ασφαλή και αποτελεσματικά.
Σύμφωνα με την υπηρεσία αίματος της Νέας Ζηλανδίας, NZ Blood, όλα τα εμβόλια Covid-19 διασπώνται αμέσως στο αίμα μετά την χορήγησή τους. Σε δηλώσεις του ο Δρ Μάικ Σέπαρντ, προσωρινός διευθυντής της υπηρεσίας υγείας Τε Γουατου Όρα στο Ώκλαντ, είπε ότι κατανοεί πόσο δύσκολο είναι για τους γονείς που έχουν ένα άρρωστο παιδί και λαμβάνουν αποφάσεις για τη φροντίδα του.
Ωστόσο, η υπηρεσία κατέθεσε έγγραφα στο ανώτατο δικαστήριο του Ώκλαντ τη Δευτέρα βάσει του νόμου περί φροντίδας παιδιών.
Συγκεκριμένα, ζητά να αφαιρεθεί η κηδεμονία του μωρού από τους γονείς του, ώστε να δοθεί η συγκατάθεση από το δικαστήριο για την αναγκαίαι επέμβαση, όπως αναφέρει η NZ Herald. «Η απόφαση για την υποβολή αίτησης στο δικαστήριο λαμβάνεται πάντα με γνώμονα το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού» εξήγησε ο Σέπαρντ.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις