Ρωσία: Ο Πούτιν δηλώνει τώρα ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Τι ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, μετά τις δηλώσεις Μπάιντεν
Χθες, ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι είναι «έτοιμος» να συνομιλήσει με τον ρώσο ομόλογο του Βλαντίμιρ Πούτιν, εάν ο τελευταίος «αναζητεί έναν τρόπο για να βάλει τέλος στον πόλεμο» στην Ουκρανία.
Και σήμερα ήρθε η απάντηση του τσάρου: Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο Πούτιν είναι ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον. Υπενθύμισε όμως, ότι οι προσπάθειες διαπραγμάτευσης με το ΝΑΤΟ, τον ΟΑΣΕ και τις Ηνωμένες Πολιτείες απέβησαν άκαρπες.
Ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις αλλά υπάρχει ένας όρος
«Ο Ρώσος πρόεδρος ήταν, είναι και παραμένει πάντα ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντά μας», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους την Παρασκευή, υπενθυμίζοντας ότι ο Πούτιν ήταν αυτός που προσπάθησε να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τον ΟΑΣΕ ακόμη και πριν από την έναρξη της «ειδικής επιχείρησης», όπως ονομάζει η Μόσχα τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ωστόσο, η Μόσχα δεν είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, εάν ο όρος τους είναι «αποχώρηση από την Ουκρανία», ξεκαθάρισε ο Πεσκόφ.
Η δήλωση Μπάιντεν
Προηγήθηκε η δήλωση Μπάιντεν ότι «είμαι έτοιμος να μιλήσω με τον Πούτιν εάν αναζητεί έναν τρόπο για να βάλει τέλος στον πόλεμο. Δεν το έχει κάνει ακόμη».
Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Εμανουέλ Μακρόν, ο Μπάιντεν, υπογράμμισε ότι οποιαδήποτε συζήτηση με τον ρώσο πρόεδρο θα γίνει «κατόπιν διαβούλευσης με τους Γάλλους φίλους μας και το ΝΑΤΟ».
«Θα παραμείνουμε ενωμένοι για να αντιταχθούμε στην αγριότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία», δήλωσε επίσης ο 80χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ, καθώς η σύγκρουση εισέρχεται στον 10ο μήνα της και κυρίως σε μια σκληρή χειμερινή περίοδο.
Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε από την πλευρά του ότι «δεν θα προέτρεπε ποτέ τους Ουκρανούς να δεχθούν έναν συμβιβασμό που θα ήταν απαράδεκτος για αυτούς» σε σχέση με τη ρωσική επίθεση, γιατί αυτό δεν θα μπορούσε να επιτρέψει την οικοδόμηση «διαρκούς ειρήνης».
Ο Μακρόν ευχαρίστησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη βοήθεια που παρέχουν στο Κίεβο και προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε «εγκατάλειψη» της Ουκρανίας θα έθετε σε κίνδυνο, κατά τη γνώμη του, την «παγκόσμια σταθερότητα».
- Ρωσία: Ο Πούτιν δηλώνει «πρόθυμος να συνεχίσει τις προμήθειες φυσικού αερίου στη Δύση»
- Μαγδεμβούργο: Φουντώνει η οργή κατά των γερμανικών αρχών για το μακελειό
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Οδηγός επιβίωσης στην πολυκατοικία
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ… διαβεβαίωσε ότι ο Μασκ δεν μπορεί να γίνει Πλανητάρχης
- Super Μπάλα Live: Τα όργια της διαιτησίας αλλοιώνουν το πρωτάθλημα
- Υπερθέαμα: Δείτε γκολ και highlights από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (vids)