Οι μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σηματοδοτούν την πιο λαμπερή γιορτή της χρονιάς, γνωστή για τα δώρα που δίνουμε και παίρνουμε από τους αγαπημένους μας. Μικροί αλλά και… μεγάλοι ανυπομονούν για τον ερχομό του Άι Βασίλη! Ποιο ήταν όμως, το πιο ακριβό δώρο Χριστουγέννων στην ιστορία; Μπορούμε να φανταστούμε από κοσμήματα με διαμάντια μέχρι πολύτιμα έργα τέχνης αλλά αυτά που ακολουθούν πραγματικά θα σας εκπλήξουν.

To διαμάντι 68 καρατίων της Elizabeth Taylor

Έχοντας χάσει την προσφορά για το διαμάντι 68 καρατίων από το διάσημο Cartier International SNC, ο Ουαλός ηθοποιός Richard Burton το αγόρασε ακριβώς την επόμενη ημέρα από την Cartier για να το δωρίσει στην τότε σύζυγό του, Elizabeth Taylor το 1969.

Αυτή η αγορά του κόστισε 6,6 εκατομμύρια δολάρια.

Κουτάβι… Mastiff 1,5 εκατομμυρίου

Εκτός από τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου, σηματοδοτεί και ένα από τα πιο ακριβά χριστουγεννιάτικα δώρα. Δεν πρόκειται για συνηθισμένο σκύλο αλλά για ένα θιβετιανό mastiff, του οποίου η τιμή αγοράς μάλλον αντιστοιχεί στο βάρος του σε χρυσό.

Όπως φημολογείται ο γνωστός τραγουδιστής Chris Brown πλήρωσε το αστρονομικό ποσό του 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων για το συγκεκριμένο κουτάβι για να το δωρίσει στην κόρη του για τα Χριστούγεννα.

H ολόχρυση μπανιέρα του Mike Tyson

Αν και το πρώην ζευγάρι, Mike Tyson και Robin Givens, συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας εξαιτίας του θυελλώδους γάμου του, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι υπήρχαν και καλές στιγμές σε αυτήν την σχέση, όπως και καλά… δώρα.

Ο Mike Tyson μάλιστα, έκανε δώρο στην πρώην σύζυγό του, μια μπανιέρα 24 κερατίων, που του κόστισε 2,3 εκατομμύρια δολάρια.

Kαντο όπως ο Beckham

Ο David Beckham μάλλον δεν ήξερε τι να επιλέξει στην γυναίκα του, Victoria, οπότε επέλεξε να της κάνει μια σειρά από δώρα τα Χριστούγεννα του 2005.

Μια τσάντα χειρός με διαμάντια αξίας 100.000 δολαρίων, μια ειδικά κατασκευασμένη Rolls-Royce Phantom αξίας 500.000 δολαρίων ένα κολιέ Boucheron, γεμάτο ρουμπίνια και διαμάντια αξίας 2,4 εκατομμυρίων.

Το διαμάντι του Ορλόφ

Η Αικατερίνη Β΄ της Ρωσίας ήταν γνωστό ότι λάτρευε τα διαμάντια, οπότε το διαμάντι 189,62 καρατίων σε σχήμα μισού αυγού κότας από την Ινδία της τράβηξε την προσοχή. Τότε ήταν που ζήτησε την βοήθεια του εραστή της, κόμη Ορλόφ, για να το αποκτήσει. Ως εκ τούτου, το ονόμασε διαμάντι του Ορλόφ και το έβαλε στο αυτοκρατορικό σκήπτρο.

Ενώ ορισμένες ιστορίες αναφέρουν ότι ο Ορλόφ έδωσε το διαμάντι στην Αικατερίνη ως χριστουγεννιάτικο δώρο, στην πραγματικότητα ο Ορλόφ δεν είχε την δυνατότητα να της κάνει ένα τέτοιο δώρο. Ενώ υπάρχουν πολλές εκτιμήσεις για την πραγματική τιμή του διαμαντιού Orlov, η ιστορική του αξία υπερβαίνει κατά πολύ οποιαδήποτε σημερινή του εκτίμηση.