Σκυλακάκης: Το Ταμείο Ανάκαμψης θα αποτρέψει την ύφεση
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην σημασία του ρόλου του Ταμείου Ανάκαμψης για την οικονομία.
- Οι πριγκίπισσες της Disney κινδυνεύουν σύμφωνα με ένα νέο σατιρικό επιστημονικό άρθρο
- Γιατί η Βραζιλία έχει μεγάλη οικονομία αλλά απαίσιες αγορές
- «Είναι άρρωστος και διεστραμμένος, όσα μου έκανε δεν τα είχα διανοηθεί» - Σοκάρει η 35χρονη για τον αστυνομικό
- «Πιο κοντά από ποτέ» βρίσκεται μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την Χαμάς
Στο Ταμείο Ανάκαμψης αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θοδωρής Σκυλακάκης. Ανέφερε ότι «Το 2023 θα είναι μία χρονιά στην οποία το Ταμείο Ανάκαμψης θα έχει πολύ μεγάλη θετική επίπτωση την ελληνική οικονομία, προκαλώντας επενδυτική έκρηξη».
Ανέφερε επίσης, ότι αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα θα έχει το 2023, ανάπτυξη κοντά στα επίπεδα του 2019, όπως τόνισε, ενώ την ίδια στιγμή στην Ευρώπη ο ρυθμός είτε θα επιβραδυνθεί σημαντικά, είτε πολλές χώρες θα βρεθούν σε ύφεση.
Διαβάστε επίσης: Κρίσιμο διήμερο για την ελληνική οικονομία – Τι θα συζητηθεί στο Eurogroup
«Η Ελλάδα είναι μοναδική χώρα της Ευρωζώνης που έχει καταθέσει και 3ο αίτημα πληρωμής»
Σημείωσε επίσης, ότι η Ελλάδα είναι μοναδική χώρα της Ευρωζώνης που έχει καταθέσει και 3ο αίτημα πληρωμής. Τόνισε επίσης ότι ο σχεδιασμός και η υλοποίησή του, έχουν σημειώσει πολύ μεγαλύτερη του αναμενομένου επιτυχία, ωστόσο ανέφερε ότι υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος μπροστά.
Παράλληλα, ανέφερε ότι η αύξηση των επιτοκίων έστρεψε πολλές επιχειρήσεις στο Ταμείο.
Τι ανέφερε ο Νίκος Βέττας
Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ Νίκος Βέττας, μιλώντας στο ίδιο συνέδριο ανέφερε ότι το Ταμείο συμβάλει σημαντικά στην στήριξη της ελληνικής οικονομίας, αναφερόμενος και ο ίδιος στην εκτίμηση πως αν δεν υπήρχε το Ταμείο ο ρυθμός ανάπτυξης στην Ελλάδα θα ήταν πολύ χαμηλότερος.
Τάχθηκε υπέρ της καινοτομίας αναφέροντας όμως ότι εκ των πραγμάτων καινοτομία σημαίνει ρίσκο, κάτι που δεν αναλαμβάνουν με μεγάλη ευκολία οι επιχειρήσεις, αν και τόνισε ότι το ευμετάβλητο διεθνές περιβάλλον (γεωπολιτικό και οικονομικό) βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση.
Τέλος η Λουκία Σαράντη, Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος, σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τις επιχειρήσεις και αναφέρθηκε στην ανάγκη καλύτερου συντονισμού μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, όπως επίσης και σε σχέση με τις τράπεζες. Παράλληλα τόνισε ότι ωφελημένες θα βγουν ακόμη και οι επιχειρήσεις εκείνες που δεν θα κάνουν των προγραμμάτων του Ταμείου, αφού θα κάνουν χρήση των δημοσίων έργων που θα γίνουν, αλλά και των προγραμμάτων που θα υλοποιήσουν άλλες επιχειρήσεις.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις