Κίνα: Το «δώρο» του Σαρλ Μισέλ στον Σι Τζινπίνγκ
Τι δεν προέβλεψε το επιτελείο του Σαρλ Μισέλ
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Κίνα, και είχε συνομιλίες με τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος έχει βρεθεί αντιμέτωπος με διαδηλώσεις ιστορικών διαστάσεων εναντίον των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κοροναϊού.
Ο Μισέλ άφησε και ένα δώρο στον Σι: το DNA του. Κι αυτό γιατί έπρεπε να κάνει μοριακό τεστ με την άφιξή του, στην ασιατική χώρα.
Νωρίτερα, τον Νοέμβριο, κατά τη δική του επίσκεψη ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, προτίμησε να του κάνει τεστ, γερμανός γιατρός που είχε έρθει μαζί του μέχρι την Κίνα.
- Διαβάστε επίσης: Η Ευρώπη, η Κίνα και η πολιτική «Ζero Covid»
Ωστόσο, το επιτελείο του Σαρλ Μισέλ δεν προέβλεψε κάτι τέτοιο, σύμφωνα με το Politico, που φιλοξενεί, δηλώσεις μοριακού γενετιστή ο οποίος προειδοποιεί ότι «όποιος παγκόσμιος ηγέτης δεν αρνείται να δώσει (γενετικό) δείγμα του κάνει μεγάλο λάθος».
Τι λέει ο επιστήμονας
«Θα συμβούλευα οποιονδήποτε παγκόσμιο ηγέτη που σκέφτεται να δώσει δείγμα σε ξένη κυβέρνηση να μην το κάνει», υπογραμμίζει ο Μπράιν ΜακΝτόναλντ.
Αν και είναι δυνατόν οι αρχές ενός κράτους να πάρουν δείγμα DNA από το δωμάτιο ενός ξένου ηγέτη, όπως για παράδειγμα από τις τρίχες των μαλλιών του, τα ρινικά δείγματα ή τα δείγματα σιέλου είναι πιο «επικίνδυνα» καθώς παρέχουν περισσότερης και καλύτερης ποιότητας γενετικό υλικό.
«Μια τρίχα δεν είναι καλή πηγή, πρέπει να είναι στον κατάλληλο κύκλο της ζωής της. Αντίθετα, τα δείγματα από το στόμα ή τη μύτη χρησιμοποιούνται ευρέως σε εγκληματολογικές βάσεις δεδομένων. Με αυτού του είδους τα δείγματα, έχεις πολύ υλικό DNA για να κάνεις ταυτοποίηση ή ακόμη και γενετική αλληλούχηση», αναφέρει ο ειδικός στο Politico.
Και σημειώνει καταληκτικά ότι ανάμεσα στις πληροφορίες που μπορεί να λάβει κάποιος από τέτοια δείγματα είναι η προδιάθεση για ασθένειες ή οι συγγενικές σχέσεις με πρόσωπα που έχουν κάνει επίσης τεστ DNA.
Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε αρνηθεί να κάνει τεστ κατά του κοροναϊού, όταν επισκέφτηκε τον Βλαντίμιρ Πούτιν πριν μερικούς μήνες, με αποτέλεσμα οι ηγέτες να κάτσουν αντικριστά σε ένα τραπέζι τεσσάρων μέτρων. Παρομοίως και ο Σολτς είχε πάλι εμπιστευθεί τον γιατρό του, όταν επισκέφτηκε τον Ρώσο πρόεδρο.
- Κιμ Γιονγκ Ουν: Προειδοποιεί για κίνδυνο πυρηνικού πολέμου
- Ουκρανία: Παρίσι και Λονδίνο υπόσχονται να μην αφήσουν τον Πούτιν να «πετύχει τους σκοπούς του»
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Μια αλλαγή που ανατρέπει το σκηνικό
- Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής μετά την ήττα στο Λονδίνο
- Θα μπουν οι ΗΠΑ στο στόχαστρο των εκδικητών ομολόγων;
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπασκόνια