Πάνω από 100 βολές του βορειοκορεατικού πυροβολικού κοντά στα σύνορα με την Νότια Κορέα
Πραγματοποιήθηκαν περίπου 130 βολές πυροβολικού από δύο διαφορετικές θέσεις
- Economist: Οι εργαζόμενοι αγαπούν τον Τραμπ, τα συνδικάτα πρέπει να τον φοβούνται
- Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα - Κορυφώνεται η κίνηση, τι να προσέχουμε όταν αγοράζουμε παιχνίδια και τρόφιμα
- Τα ζώδια σήμερα: Γλύκανε μωρέ λίγο, μην είσαι σαν κακό χρόνο να'χεις
- Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια για τον σκύλο και τη γάτα μας – Εύγευστες συνταγές
Βολές προς τη θαλάσσια «ουδέτερη ζώνη» που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Νότια Κορέα πραγματοποίησε σήμερα το πυροβολικό της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με τον νοτιοκορεατικό στρατό.
Οι βορειοκορεάτες στρατιωτικοί προχώρησαν ταυτόχρονα στις 14:59 (07:59 ώρα Ελλάδας) σε περίπου 130 βολές πυροβολικού από δύο διαφορετικές θέσεις, η μία στο ανατολικό τμήμα της Θάλασσας της Ιαπωνίας και η άλλη στο δυτικό της Κίτρινης Θάλασσας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γενικό επιτελείο των νοτιοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων.
Διαβάστε επίσης: Η Ιαπωνία ενισχύει τον στρατό της απέναντι σε Κίνα και Βόρεια Κορέα – Ίσως αγοράσει 500 πυραύλους Κρουζ από τις ΗΠΑ
Το γενικό επιτελείο χαρακτήρισε αυτές τις βολές «ξεκάθαρη παραβίαση» της στρατιωτικής συμφωνίας που συνήφθη το 2018 ανάμεσα στη Σεούλ και την Πιονγκγιάνγκ.
Με τη συμφωνία αυτή έχει εγκαθιδρυθεί μια «ουδέτερη ζώνη» και από τις δύο πλευρές του διακορεατικού θαλάσσιου συνόρου, όπου απαγορεύονται οι ναυτικές ασκήσεις και οι βολές με αληθινά πυρομαχικά ώστε να περιοριστούν οι κίνδυνοι ενός επεισοδίου.
Καμιά οβίδα δεν έπεσε στη νοτιοκορεατική πλευρά του συνόρου, διευκρίνισε το γενικό επιτελείο.
Η Πιονγκγιάνγκ πραγματοποίησε επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες βολές πυροβολικού προς την «ουδέτερη ζώνη», σε μια περίοδο που οι εντάσεις έχουν αυξηθεί στην κορεατική χερσόνησο.
Η Βόρεια Κορέα έχει επίσης προχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες σε σειρά ρεκόρ εκτοξεύσεων πυραύλων και η Σεούλ και η Ουάσινγκτον της αποδίδουν την πρόθεση να πραγματοποιήσει προσεχώς μια πυρηνική δοκιμή, η οποία θα ήταν η έβδομη στην ιστορία της και η πρώτη της από το 2017.
Η Πιονγκγιάνγκ που, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δεν έχει το δικαίωμα να κάνει δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων, υποστηρίζει πως οι δοκιμές αυτές αποτελούν απάντηση στα μεγάλης έκτασης στρατιωτικά γυμνάσια που διεξάγονται στην περιοχή από τη Νότια Κορέα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις