Προγραμματική σύμβαση υπέγραψε ο Δήμος Κατερίνης και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, για το εφαρμοσμένο έργο: Καινοτόμο πρόγραμμα επιμόρφωσης στη διαχείριση καταστροφών και κρίσεων στο σχολικό περιβάλλον.

Όπως επισημάνθηκε, από τον Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο: «Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση των γνώσεων των στελεχών της εκπαίδευσης, η ανάπτυξη δεξιοτήτων με την εφαρμογή πολλαπλών ειδικών δράσεων και τεχνικών:«Μέσω του προγράμματος εκπαίδευσης και ενημέρωσης θα παρέχονται κατάλληλες γνώσεις και εργαλεία σε στελέχη της εκπαίδευσης προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν μια κρίση».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η διάρκεια του προγράμματος είναι ένα έτος. Κατά τους πρώτους οκτώ (8) μήνες θα περατωθεί η εκπαίδευση των στελεχών στα εξής θεματικά αντικείμενα: Εισαγωγή στη θεωρία κινδύνων και κρίσεων, γεωδυναμικές διεργασίες, υδρομετεωρολογικοί κίνδυνοι -κλιματική κρίση, τεχνολογικοί, ανθρωπογενείς, βιολογικοί κίνδυνοι,  διαχείριση ψυχολογικών επιπτώσεων, πολιτική προστασία – διαχείριση κινδύνων & σχολική κοινότητα κ.α.

Παράλληλα, η εκπαίδευση θα επικεντρωθεί ως εξής: Σχεδιασμός διαχείρισης κινδύνων στο σχολικό περιβάλλον, ασκήσεις διαχείρισης έκτακτης ανάγκης στα σχολικά συγκροτήματα»

Όσοι ολοκληρώσουν τον κύκλο των επιμορφωτικών σεμιναρίων, θα λάβουν πιστοποίηση από το ΕΚΠΑ.