Σάββατο 17 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Γρήγορος για ποδοσφαιριστής, αργός για σπρίντερ

Γρήγορος για ποδοσφαιριστής, αργός για σπρίντερ

Mε ή χωρίς την μπάλα, οι κούρσες του Εμπαπέ προκαλούν πονοκέφαλο στους Αγγλους

Αν ο Εμπαπέ συμμετείχε σε αγώνα των 100 μέτρων θα έκανε χρόνο 10″90, τον οποίον έχουν κατέβει φέτος 204 γάλλοι αθλητές.

Η ταχύτητα του γάλλου σταρ προκαλεί τρόμο στους αντιπάλους του, ωστόσο σε σύγκριση με τους πρωταθλητές στα σπριντ δεν θεωρείται ιδιαίτερα ταχύς.

Ο Πάολο Καμόσι, προπονητής του ολυμπιονίκη στα 100 μέτρα Μαρσέλ Τζέικομπς, υποστηρίζει πως αν χρησιμοποιηθούν τα ίδια μέσα στη χρονομέτρηση των σπρίντερ με αυτά που διαθέτει το ποδόσφαιρο τότε ο Γιουσέιν Μπολτ θα κάλυπτε τα 100 μέτρα σε 8″05.

Ο Εμπαπέ καταγράφηκε να αναπτύσσει ταχύτητα 35 χλμ./ώρα στο παιχνίδι με την Πολωνία που για τα ποδοσφαιρικά δεδομένα είναι υψηλότατη.

«Ο Εμπαπέ είναι πάνω απ’ όλα καταπληκτικός αθλητής και μετά ποδοσφαιριστής, η ταχύτητά του είναι αυτή που κάνει τη διαφορά. Το να τον συγκρίνουμε όμως με έναν σπρίντερ του κάνει κακό», εξηγεί στη «La Stampa» ο Καμόσι. «Σ’ αυτό το πλαίσιο δεν θα ήταν φαινόμενο, αν και είναι. Το ποδόσφαιρο χρησιμοποιεί ένα καταπληκτικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που συλλέγει κάθε δεδομένο από κάθε παίκτη, είναι θεαματικό».

Σύμφωνα με τον ιταλό προπονητή ο υπολογισμός της ταχύτητας των ποδοσφαιριστών είναι πολύ διαφορετικός και λιγότερο ακριβής απ’ αυτόν που χρησιμοποιείται στον αθλητισμό και ως εκ τούτου εμφανίζει μια παραπλανητική εντύπωση. «Τα όργανα που χρησιμοποιούνται έχουν καθιερωθεί ειδικά γι’ αυτό το άθλημα και δεδομένου ότι οι παίκτες δεν χρειάζεται να είναι δρομείς των 100 μέτρων δεν ενδιαφέρονται για την ακρίβεια της ταχύτητας».

Με τα συστήματα που χρησιμοποιούνται στο Παγκόσμιο Κύπελλο ο Μπολτ θα έκανε τα 100 μέτρα σε 8″05 και ο Τζέικομπς σε 8″31 όταν το παγκόσμιο ρεκόρ του Τζαμαϊκανού είναι 9″58, ενώ ο Ιταλός κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς με 9″80. «Ενας ποδοσφαιριστής που θα ανέπτυσσε τη μέγιστη ταχύτητά του στα 100 μέτρα θα κατέρρεε στα 60 μέτρα».

Η ιταλική εφημερίδα υπολόγισε πως αν ο Εμπαπέ αναπτύσσει ταχύτητα 35 χλμ./ώρα με διασκελισμό 2,02 μέτρα, ο Μπολτ θα έπιανε τα 45 χλμ./ώρα και ο Τζέικομπς τα 43,3 χλμ./ώρα.

Στην περίπτωση που ο Εμπαπέ αποφάσιζε να συμμετάσχει σε αγώνα των 100 μέτρων, ο χρόνος του θα ήταν 10″90, τον οποίο έχουν κατέβει φέτος 204 γάλλοι αθλητές.

Sports in

Τρεις πρώην παίκτες της ΑΕΚ ζητούν από την ΕΠΟ την τιμωρία της!

Ο λόγος που οι τρεις πρώην παίκτες της ΑΕΚ έφτασαν σε αυτό το σημείο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024