Επιστολές του Ντίκενς αποσύρθηκαν από δημοπρασία επειδή αποδείχθηκαν πλαστές
Οι επιστολές με ημερομηνίες 29 Μαρτίου 1855 και 13 Νοεμβρίου 1858, απευθύνονταν στην αγαπημένη του Ντίκενς κατά τα νεανικά του χρόνια, Μαρία Μπέντνελ
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Να απομονώσει τους αποστάτες καλούν οι 87+ τον πολιτικό κόσμο - «Να μην αποδεχτούν έδρες προϊόν συνωμοσίας»
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Δύο επιστολές που παρουσιάζονταν γραμμένες από τον Κάρολο Ντίκενς τη δεκαετία του 1850, αποσύρθηκαν από δημοπρασία στο Ηνωμένο Βασίλειο, όταν κορυφαίος ακαδημαϊκός τις χαρακτήρισε πλαστές.
Ο δρ Λίον Λίτβακ, ειδικός αναλυτής των επιστολών και των χειρογράφων του Ντίκενς, είπε στον Guardian: «Ο γραφικός χαρακτήρας είναι λάθος. Η υπογραφή που πάντα προδίδει. Έχω επιστολές από την ίδια περίοδο που θα επιβεβαιώσουν ότι πρόκειται για πλαστές».
Οι επιστολές με ημερομηνίες 29 Μαρτίου 1855 και 13 Νοεμβρίου 1858, απευθύνονταν στην αγαπημένη του Ντίκενς κατά τα νεανικά του χρόνια, Μαρία Μπέντνελ, με την οποία είχε ανανεώσει την επαφή και στον σύζυγό της, Χένρι Λούις Γουίντερ.
Ο Λίτβακ, αναπληρωτής καθηγητής βικτωριανών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κουίνς του Μπέλφαστ, έχει επιμεληθεί εκθέσεις του Ντίκενς σε μεγάλα ιδρύματα και οι οίκοι δημοπρασιών τον συμβουλεύονται για την αυθεντικότητα των χειρογράφων που τους αποστέλλονται.
Τόνισε ότι πλαστογραφίες «γίνονταν κατά καιρούς» και εξέφρασε την έκπληξή του που τα δύο γράμματα θα πωλούνταν περίπου 800 αγγλικές λίρες. «Ένα γράμμα στην αγαπημένη του Ντίκενς θα έπρεπε να πωλείται σε πολύ υψηλότερη τιμή» ανέφερε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις