Σάββατο 17 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Γλυφάδα – Εθνικός 12-9: Νίκη για ΑΝΟΓ και «τελικός» πρόκρισης με την Ουίπεστ

Γλυφάδα – Εθνικός 12-9: Νίκη για ΑΝΟΓ και «τελικός» πρόκρισης με την Ουίπεστ

Ήταν το ελληνικό ντέρμπι του Γ’ ομίλου στη Βουδαπέστη (Γ’ όμιλος) στη Β’ προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών και νίκησε 12-9 ο ΑΝΟ Γλυφάδας τον Εθνικό.

Με μεγάλη πρωταγωνίστρια την Τίνα Κοντογιάννη, που πέτυχε πέντε γκολ, η Γλυφάδα αναδείχθηκε νικήτρια στο ελληνικό ντέρμπι του 3ου ομίλου της Β΄ προκριματικής φάσης του Champions League γυναικών στην υδατοσφαίριση.

Η ομάδα του Ορέστη Σαλάχα νίκησε 12-9 τον Εθνικό στη Βουδαπέστη και πλέον θα παίξει «τελικό» για την πρόκριση στους «8» αύριο (11/12, 13:45), απέναντι στην οικοδέσποινα Ουίπεστ, έχοντας μάλιστα και το πλεονέκτημα να ευνοείται σε περίπτωση ισοπαλίας, καθώς έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων από τις Μαγυάρες.

Στον αντίποδα, η πειραϊκή ομάδα αποκλείστηκε, ό,τι κι αν κάνει αύριο (11/12, 12:00) απέναντι στην ισπανική Μεντιτεράνι, και θα συνεχίσει στο Euro Cup, όπου θα προσπαθήσει να υπεραπιστεί τον τίτλο του κυπελλούχου Ευρώπης.

Η Γλυφάδα πήρε τον έλεγχο του ματς χάρη σε ένα εντυπωσιακό σερί 5-0 (με τρία διαδοχικά γκολ της Κοντογιάννη), με το οποίο προηγήθηκε 7-2 στα μέσα του δεύτερου οκταλέπτου.

Ο Εθνικός αντέδρασε με τον ίδιο τρόπο και ισοφάρισε 7-7 στις αρχές της τρίτης περιόδου, αλλά ο ΑΝΟΓ, παρά την απώλεια της Ιλσε Κούλχαας (αποβλήθηκε με τρεις ποινές) ξαναπήρε προβάδισμα με 9-7. Στο τελευταίο οκτάλεπτο η Γλυφάδα αύξησε την υπέρ της διαφορά στα τέσσερα γκολ (12-8) και «καθάρισε» τη νίκη.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτο τον τυπικά γηπεδούχο Εθνικό): 2-3, 3-4, 3-2, 1-3

Εθνικός: Σωτηρέλη, Κλαψιανού, Μπορίσοβα, Λασκαρίδου, Κοντονή 3, Κατσιμπρή, Χατζηκυριακάκη, Αλκ. Μπενέκου 2, Ρακιντζή, Κανετίδου 2, Ιόλη Μπενέκου, Αντριους 2, Μπεκρή

Γλυφάδα: Καρύτσα, Παν. Νίνου, Μουστακαρία, Γουλβς 1, Γρηγοροπούλου 1, Ειρ. Νίνου 1, Αντωνιάδη, Κανελλοπούλου, Κούλχαας 2, Φουντωτού 2, Κατσώνη, Κοντογιάννη 5, Τσιάρα

Sports in

Τρεις πρώην παίκτες της ΑΕΚ ζητούν από την ΕΠΟ την τιμωρία της!

Ο λόγος που οι τρεις πρώην παίκτες της ΑΕΚ έφτασαν σε αυτό το σημείο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024