Η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ του πρώτου αγώνα του γύρου των «32» του EHF European Cup απέναντι στη Βάκερ Τουν και τελικά γνώρισε την ήττα με 24-19 από την ελβετική ομάδα, βάζοντας τέλος στην ευρωπαϊκή του πορεία.

Οι «ερυθρόλευκοι» το πάλεψαν για περισσότερο από ένα ημίχρονο, ωστόσο η αστοχία τους και ο εξαιρετικός Βίνκλερ δεν τους επέτρεψαν να κυνηγήσει μέχρι το τέλος τα γκολ που θα τους χάριζαν τη νίκη και την πρόκριση.

Στο ξεκίνημα του αγώνα οι άμυνες και οι τερματοφύλακες ήταν αυτές που είχαν τον πρώτο λόγο, με τον Κοτανίδη να έχει κατεβάσει ρολά, αποκρούοντας πέναλτι και δύο τετ α τετ, κρατώντας ουσιαστικά τον Ολυμπιακό μέσα στο ματς, με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν το πρώτο προβάδισμα στο ματς με το γκολ του Πασσιά (8-7). Ο τερματοφύλακας των Ελβετών, απέκρουε δύο πέναλτι του Βέμπερ και τελικά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 8-8.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα δεν ήταν πολύ διαφορετική με τον Ολυμπιακό να παίρνει κάποια στιγμή το προβάδισμα με 10-8, αλλά να μην μπορεί να το κρατήσει. Η Βάκερ Τουν πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ με 16-15, περίπου έντεκα λεπτά πριν το τέλος. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να επανέλθει, επιτέθηκε αρκετά αλλά έπεσε ξανά πάνω στον εξαιρετικό Βίνκλερ, με τους Ελβετούς να χτυπούν στην κόντρα και να αυξάνουν το προβάδισμά τους.

Τα πεντάλεπτα: 1-1, 3-3, 4-4, 6-6, 6-7, 8-8 (ημ.), 10-9, 12-12, 14-14, 15-17, 17-20, 19-24

Ολυμπιακός: Κοτανίδης, Καραμπουρνιώτης 2, Νιόκας 3, Παπαβασίλης 2, Κανδύλας, Μπάγιος 3, Δομπρής, Βέμπερ, Πασσιάς 2, Μοντόρο 1, Λιόλιος, Σιαβούλιτσα 4, Οστρούτσκο 2, Γκραντιάν, Μιχαηλίδης, Μπάουερ.

Βάκερ Τουν: Βίνκλερ, φον Ντεσβάντεν 5, Λίντερ 4, Φέλντερ 1, Ντάλερ, Σόργκεν 3, Ρόμερ 1, Λούθι, Ντανμέγιερ 2, Γκινέτ, Σβαμπ 1, Χούιλερ, Μανσέ 2, Γκρούμπερ, Τσερνόφ 5, Βικ.