Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Σίμος Κεδίκογλου: Μέσω των συνεργατικών σχημάτων διακινείται το 18% των προϊόντων

Σίμος Κεδίκογλου: Μέσω των συνεργατικών σχημάτων διακινείται το 18% των προϊόντων

Η Ελλάδα πρωτογενώς, παράγει προϊόντα αξίας 12 δισ. ευρώ και εξάγει μόλις 5 δισ. ευρώ

Στη δυνατότητα να διαθέτουν οι αγροτικοί συνεταιρισμοί απευθείας τα αγροτικά προϊόντα τους, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου, απαντώτας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Βασίλη Κόκκαλη για «την ίδρυση δημοπρατηρίων αγροτικών προϊόντων ως ανάχωμα στην ακρίβεια και στη μείωση του αγροτικού εισοδήματος»

Μάλιστα, ο κ. Κεδίκογλου, επισήμανε ότι στην Ελλάδα μέσω των συνεργατικών σχημάτων διακινείται το 18% των παραγομένων προϊόντων, ενώ στην ΕΕ το αντίστοιχο ποσοστά φθάνει το 65%. «Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε και προσπαθούμε δίνοντας κίνητρα για την ένταξη των αγροτών σε ομάδες παραγωγών, σε συνεταιρισμούς και στη Συμβολαιακή γεωργία. Είναι σταθερές προτεραιότητες του ΥΠΑΑΤ γιατί όλα αυτά συμβάλουν στη επίτευξη καλύτερων τιμών με τη συγκέντρωση των προϊόντων των αγροτών και την άρτια έρευνα  της αγοράς», είπε χαρακτριστικά.

Διαβάστε επίσης: Αγροτικά προϊόντα: Ανατροπή στο ισοζύγιο το 9μηνο – «Γύρισε» σε αρνητικό

Υπογράμμισε την αξία των συνεργατικών σχημάτων τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε φορολογικά κίνητρα (μείωση του φόρου των μετεχόντων σε αυτά κατά 50%) για να υπάρξει συνένωση δυνάμεων.

Το ολλανδικό μοντέλο

Αναφερόμενος στοοΟλλανδικό μοντέλο είπε ότι η Ελλάδα πρωτογενώς, παράγει προϊόντα αξίας 12 δισ. ευρώ και εξάγει μόλις 5 δισ. ευρώ , ενώ η Ολλανδία παράγει πρωτογενώς 9 δισ. ευρώ και εξάγει 25 δισ. ευρώ. «Αυτό είναι μια πρόκληση για  εμάς, που θα την πετύχουμε με την τυποποίηση και τη μεταποίηση».

Μιλώντας για το θέμα των ανατιμήσεων, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στον αγώνα δρόμου που επιχειρείται για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας του αγροτικού τομέα με μοναδικό μέλημα αφενός τη μείωση των τιμών των τροφίμων για τον καταναλωτή και αφετέρου τη ταυτόχρονη στήριξη των αγροτών.

Sports in

Δεν παραχωρείται στη Ρεάλ και υπογράφει νέο συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ ο Άρνολντ

Ο 24χρονος Άγγλος διεθνής μπακ έχει συμβόλαιο με τους «κόκκινους», που λήγει το καλοκαίρι του 2025, αλλά σύμφωνα με το «Liverpool Echo», η διοίκηση δεν σκέφτεται να τον αφήσει να φύγει από το «Ανφιλντ».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024