Κυριακή 18 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
«Με τον δικό μας τρόπο»

«Με τον δικό μας τρόπο»

Ο Λιονέλ Σκαλόνι θέλει να δει απόψε την Αργεντινή να προκρίνεται στον τελικό με βάση το πλάνο της και την ειδική στρατηγική που έχει ετοιμάσει κόντρα στην Κροατία

Η Αργεντινή βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση απόψε (21.00 με Κροατία στον πρώτο ημιτελικό), να προκριθεί για έκτη φορά σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μάλιστα δεν έχει χάσει ποτέ την πρόκριση στον τελικό εφόσον φτάνει στα ημιτελικά μετρώντας 4/4 προκρίσεις. Το 1930 με αντίπαλο τις ΗΠΑ (6-1), το 1986 κόντρα στο Βέλγιο (2-0), το 1990 απέναντι στην Ιταλία (1-1 κανονικός αγώνας και παράταση, 4-3 στα πέναλτι) και το 2014 με την Ολλανδία (0-0 κανονικός αγώνας και παράταση, 4-2 στα πέναλτι). Ο τεχνικός της Λιονέλ Σκαλόνι πάντως δεν θέλει να πάει σε μια ακόμα ψυχοφθόρα διαδικασία, γνωρίζοντας και τα εξαιρετικά στατιστικά της Κροατίας.

«Η Κροατία δεν ήταν το φαβορί για να φτάσει ξανά στα ημιτελικά, αλλά πέρασε από δύο διαδικασίες πέναλτι σε επανάληψη σχεδόν των κατορθωμάτων της το 2018.

Εχουν προβληματίσει πολλές εθνικές ομάδες. Δεν θα αναφέρω τους βασικούς παίκτες ή τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες τους, αλλά τα έχουμε αναλύσει και γνωρίζουμε πού μπορούμε να τους «πληγώσουμε». Μερικές φορές το σχέδιο βγαίνει, μερικές φορές όχι, έτσι είναι το ποδόσφαιρο», τόνισε ο τεχνικός της Αργεντινής, που υπεραμύνθηκε των παικτών του όταν ρωτήθηκε για τον τρόπο που πανηγύρισαν την πρόκριση επί της Ολλανδίας.

«Η κριτική που δεχόμαστε είναι άδικη. Είμαστε ομάδα που ξέρει να κερδίζει, αλλά ξέρει και να χάνει. Χάσαμε από τη Σαουδική Αραβία στην πρεμιέρα και δεν είπαμε τίποτα. Πήραμε το Κόπα Αμέρικα και είδατε όλοι τις εικόνες με τον Μέσι, τον Νεϊμάρ και τον Παρέδες που κάθονταν όλοι μαζί στην καταπακτή του Μαρακανά. Δεν δέχομαι ότι δεν ξέρουμε να κερδίζουμε.

Απλώς υπήρχε μεγάλη ένταση έπειτα από ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι που κρίθηκε στα πέναλτι. Ο αγώνας με την Ολλανδία παίχτηκε όπως έπρεπε να παίξουμε και αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Μερικές φορές μπορεί να συμβούν πράγματα όπως λογομαχίες, αλλά αυτό είναι όλο. Γι’ αυτό υπάρχει διαιτητής» τόνισε ο Σκαλόνι, που ρωτήθηκε και για το μέλλον του Μέσι μετά το Μουντιάλ και για το αν θα συνεχίσει να φοράει το εθνόσημο.

«Θα το δούμε αυτό. Αν τα πράγματα πάνε καλά εδώ, θα πάνε για όλους μας καλά. Εχουμε ακόμη δρόμο. Αυτή τη στιγμή επικεντρώνουμε όλη την ενέργεια και την προσοχή μας στο ματς με την Κροατία. Εχουμε το δικό μας σύστημα, το στυλ μας. Φυσικά, σε ορισμένες περιπτώσεις πρέπει να λάβουμε υπόψη το πώς παίζουν οι αντίπαλοι. Ομως δεν θα αλλάξουμε το στυλ μας πέρα από το σύστημα που έχουμε συνήθως. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού φυσικά θα πάρουμε αποφάσεις με βάση τις καταστάσεις και θα ανταποκριθούμε στην πρόκληση» υπογράμμισε ο τεχνικός της Αλμπισελέστε, που φυσικά αποθέωσε τον Λούκα Μόντριτς.

Υπόκλιση στον Μόντριτς

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι πρέπει να τον απολαύσουμε. Αν αγαπάς το ποδόσφαιρο, τότε θα πρέπει να απολαμβάνεις παίκτες σαν αυτόν. Είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας με αυτά που κάνει και στα 37 του» είπε ο αργεντίνος προπονητής, που θα έχει στη διάθεσή του τόσο τον Ανχελ Ντι Μαρία όσο και τον Ροντρίγκο Ντε Πολ, όχι όμως τους τιμωρημένους Μάρκος Ακούνα και Γκονζάλο Μοτιέλ.

Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων και για τη συμπεριφορά του Μέσι συνεχίστηκαν με τον Νικολάς Ταλιαφίκο να λέει με έμφαση: «Ηταν πάντα έτσι, είναι ο αρχηγός και ο ηγέτης μας, μας πιέζει και μας δίνει κίνητρο. Εχουμε ένα ιδιαίτερο πλεονέκτημα όταν είναι στον αγωνιστικό χώρο, είναι μια μεγάλη πηγή κινήτρων.

Με την υποστήριξη όλων, προσπαθούμε να δουλέψουμε προς την ίδια κατεύθυνση και να πετύχουμε το όνειρό μας. Αυτό είναι το πιο όμορφο πράγμα που έχουμε να κάνουμε με τον Μέσι στο πλευρό μας». Ο Λιονέλ Μέσι με τη συμμετοχή του απόψε θα πιάσει τον Γερμανό Λόταρ Ματέους στην κορυφή των συμμετοχών σε Μουντιάλ με 25. Η δε Αργεντινή έχει μόλις μία ήττα (αυτή από τη Σαουδική Αραβία στην πρεμιέρα) στα τελευταία 41 διεθνή παιχνίδια της (28 νίκες – 12 ισοπαλίες – 1 ήττα).

Sports in

«Τούρμπο» το δέκα το καλό

Ο Ζέλσον βρίσκεται σε σούπερ κατάσταση και είναι αποφασισμένος για μεγάλα πράγματα την φετινή σεζόν

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024