Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Mission impossible

Mission impossible

Ποιος θα πάρει το Μουντιάλ 2030;

Ταφόπλακα και στο τελευταίο ίχνος προοπτικής να αναλάβει τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030 η τριπλή συμμαχία Σαουδική Αραβία – Αίγυπτος – Ελλάδα βάζουν οι τελευταίες εξελίξεις στο Qatargate.

Το εγχείρημα ήταν εκ προοιμίου δύσκολο. Τώρα έγινε mission impossible. Στο περιθώριο των αγώνων στο Κατάρ και ιδιαίτερα μετά τη νίκη της Σαουδικής Αραβίας επί της Αργεντινής του Λιονέλ Μέσι υπήρξε έντονη κινητικότητα για την προώθηση των θέσεων της Σαουδικής Αραβίας στους κόλπους της FIFA.

Στις 29 Νοεμβρίου το περιοδικό «Time» δημοσίευσε δηλώσεις του σαουδάραβα υπουργού Τουρισμού Αχμέντ Αλ Χατέμπ με τις οποίες επιβεβαίωνε πως «εξετάζουμε μία υποψηφιότητα με την Ελλάδα και την Αίγυπτο και ευχόμαστε να είναι νικηφόρα». Ο υπουργός της Σαουδικής Αραβίας εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα πως και οι τρεις χώρες θα επενδύσουν σε μεγάλο βαθμό σε υποδομές και θα είναι έτοιμες για το μεγάλο ραντεβού.

Οι σκιές που συνοδεύουν το Κατάρ είναι τόσο βαριές που καλύπτουν όλη την αραβική χερσόνησο. Η υποψηφιότητα των τριών χωρών θα προσελκύσει δριμείες επικρίσεις και θα τοποθετήσει στο κάδρο και τη χώρα μας, λόγω των τελευταίων εξελίξεων στο Qatargate. Είναι διατεθειμένη η Ελλάδα να βορβοκυλιστεί προκειμένου να μετατραπεί σε Δούρειο Ιππο των σχεδίων της Σαουδικής Αραβίας;

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIFA δεν μπορούν να διεκδικήσουν το Μουντιάλ 2030 μέλη των συνομοσπονδιών της Ασίας και της Κεντρικής – Βόρειας Αμερικής, μετά τις επιλογές του Κατάρ και των ΗΠΑ – Καναδά – Μεξικού για το 2026. Για να ξεπεράσει αυτό τον σκόπελο η Σαουδική Αραβία χρησιμοποιεί την Ελλάδα αλλά και την Αίγυπτο για να προσελκύσει ψήφους από τη Μαύρη Ηπειρο.

Η UEFA έχει ανακοινώσει επίσημα πως θα στηρίξει τη συνυποψηφιότητα των Ισπανίας – Πορτογαλίας – Ουκρανίας, όπερ θα δώσει γραμμή να μην ψηφιστεί η Ελλάδα. Δεύτερο φαβορί για να αναλάβει τη διοργάνωση είναι η συν υποψηφιότητα των Ουρουγουάης – Αργεντινής – Παραγουάης – Χιλής με επιχείρημα τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από το πρώτο Μουντιάλ στη χώρα με τον Ασημένιο Ποταμό.

Στην περίπτωση που η Σαουδική Αραβία προχωρήσει την κοινή υποψηφιότητα με την Ελλάδα και την Αίγυπτο είναι βέβαιο πως κάθε της κίνηση θα περνά από το μικροσκόπιο και οι λομπίστες της θα αναλάβουν τον πιο δύσκολο ρόλο της καριέρας τους, χωρίς μάλιστα πιθανότητα επιτυχίας.

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024