Σάββατο 20 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης σε Μελόνι: Η επιθετική ρητορική της Τουρκίας θέτει σε κίνδυνο της ασφάλεια στην περιοχή

Μητσοτάκης σε Μελόνι: Η επιθετική ρητορική της Τουρκίας θέτει σε κίνδυνο της ασφάλεια στην περιοχή

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν τη βούλησή τους για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων

Με την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι συναντήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν από την έναρξη της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την ιταλίδα ομόλογό του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και τόνισε ότι η επιθετική ρητορική της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας, που απειλεί ευθέως την Ελλάδα, θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν τη βούλησή τους για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων και τη διεύρυνση της συνεργασίας και του συντονισμού σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της ΕΕ, όπως τα θέματα της ενέργειας και της οικονομικής διακυβέρνησης.

Μίλησαν ακόμα για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, καθώς και για τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες είχε προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ των δύο πρωθυπουργών, ωστόσο λόγω ασθένειας της Μελόνι, η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε.

Μηνύματα για το φυσικό αέριο

Νωρίτερα, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο κ. Μητσοτάκης είχε τονίσει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για την επιβολή ανώτατου πλαφόν φυσικού αερίου.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε πως θα βρεθούν οι απαραίτητες πλειοψηφίες ενώ υπογράμμισε πως είναι απαραίτητο η Ευρώπη να στείλει ξεκάθαρο σήμα στις αγορές, ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει εργαλειοποίηση του φυσικού αερίου.

«Πρέπει να στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας παράλληλα ότι η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να λαμβάνει όλα τα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση.

Διεμήνυσε ακόμα ότι «σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τις ευρωπαϊκές αποφάσεις η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Μόνο τον Δεκέμβριο θα δοθούν 900 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό για να στηρίξουμε νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα αλλά και τους συμπολίτες που δικαιούνται επίδομα στήριξης για το πετρέλαιο θέρμανσης».

«Αυτές οι πρωτοβουλίες σε συνδυασμό με αυτές όπως το καλάθι του νοικοκυριού αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να περιορίσει τις επιπτώσεις της εισαγόμενης ακρίβειας. Αφήνουμε πίσω τις άναθρες κραυγές της αντιπολίτευσης στηρίζοντας στο μέτρο του εφικτού νοικοκυριά και επιχειρήσεις» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

Sports in

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Πιρόλα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ιταλού κεντρικού αμυντικού Λορέντσο Πιρόλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024