Για την παιδική του ηλικία μίλησε ο Νίκολας Κέιτζ και μας άφησε με το στόμα ανοιχτό. Όπως εξομολογήθηκε ο γνωστός ηθοποιός, θεωρούσε ότι ήταν διαφορετικός από τα άλλα παιδιά και μάλιστα είχε πεισθεί ότι ήταν εξωγήινος.

Όταν δε «ανακάλυψε» ότι είχε φυσιολογικά όργανα και φυσιολογικό σκελετό έμεινε έκπληκτος.

Συγκεκριμένα, ο 58χρονος ηθοποιός σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Rampstyle» ανέφερε ότι είχε πρόβλημα να συναναστρέφεται με άλλους ανθρώπους και ήταν κοινωνικά αδέξιος.

«Ο πατέρας μου μου είπε ότι ένιωθε σαν να έπρεπε να μου συστηθεί γιατί ήμουν τόσο ξένος. Σοκαρίστηκα την ημέρα που πήγα στο γραφείο του γιατρού ως παιδί και ανακάλυψα ότι είχα φυσιολογικά όργανα και φυσιολογικό σκελετό, γιατί ήμουν σίγουρος ότι ήμουν από άλλο πλανήτη», είπε.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Νίκολας Κέιτζ πρόσθεσε: «Είχα δυσκολίες να συνδεθώ με άλλους ανθρώπους. Όταν είδα τον David Bowie στο ‘’The Man Who Fell to Earth’’, συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να κάνω κάτι. Έτσι έγινα ηθοποιός».

Σημειώνεται ότι το κανονικό όνομά του είναι Nicolas Kim Coppola και είναι ανιψιός του σκηνοθέτη του «Νονού», Francis Ford Coppola. Το άλλαξε ωστόσο, σε Κέιτζ για να αποφύγει, όπως ισχυρίζεται, τον νεποτισμό στη δουλειά.

Αυτήν την περίοδο ο Νίκολας Κέιτζ γυρίζει στην Ιρλανδία τη νέα του ταινία, «Sand and Stones», η οποία διαδραματίζεται σε έναν αραιοκατοικημένο μελλοντικό κόσμο όπου η φυσιολογική ζωή έχει εξαφανιστεί. Ο ίδιος θα υποδυθεί τον Πολ, έναν άνδρα που επιβιώνει στο αγρόκτημά του με τους δίδυμους γιους του Τόμας και Τζόζεφ.