Νεκρό ανασύρθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ένα βρέφος μόλις δύο μηνών, το οποίο βρίσκοταν σε βάρκα με πρόσφυγες η οποία βρέθηκε διαλυμένη στα Φάρα της Γέρας Λέσβου.
Σύμφωνα με το Λιμενικό το μεσημέρι της Παρασκευής, οι “Γιατροί Χωρίς Σύνορα” ενημέρωσαν τη λιμενική αρχή για συντρίμμια ναυαγίου βάρκας με πρόσφυγες στα Φάρα.
Το Λιμενικό εντόπισε στο σημείο 34 πρόσφυγες και ένα βρέφος το οποίο ήταν χωρίς τις αισθήσεις του. Στο σημείο, σύμφωνα με το in μετέβη αγροτικός γιατρός ο οποίος βρήκε νεκρό το άτυχο βρέφος.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όπως είπε ο πατέρας του βρέφους, η βάρκα έπεσε στα βράχια και στην προσπάθεια να βγει στη στεριά, τού έπεσε το μωρό στη θάλασσα.
Η σορός του μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική διεύθυνση βορείου αιγαίου ώστε να διενεργηθεί νεκροψία νεκροτομή ενώ προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό για τα αίτια του συμβάντος.
Σημειώνεται ότι το Λιμενικό υπογραμμίζει πως δεν δόθηκε κάποιο σήμα για οποιοδήποτε ναυάγιο στην περιοχή ενώ η βάρκα βρέθηκε σε χερσαία περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένοι από τους πρόσφυγες που διασώθηκαν φέρουν ελαφρά τραύματα στα πόδια.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.