Σφαγή στο Ιράν: Αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών του που ζητούν άσυλο στη Γερμανία
Αυξήθηκε σημαντικά, εν μέσω της αιματηρής καταστολής των διαδηλώσεων στο Ιράν, ο αριθμός των ιρανών πολιτών που ζητούν άσυλο στη Γερμανία.
- Πού βρίσκεται η Ahoo Daryaei; - «Αν την έχουν πειράξει θα πάρουν φωτιά οι δρόμοι»
- Όσα συνέβησαν μέσα στην έπαυλη του Φρανκ Σινάτρα – Τζόγος και κρυφές ερωτικές συναντήσεις
- Νέες ισραηλινές σφαγές σε Βηρυτό και Γάζα που παραπέμπει στην «Αποκάλυψη»
- Πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας: Μήπως είναι πολύ αργά για να αλλάξει η πορεία του;
Ο αριθμός των ιρανών αιτούντων άσυλο στη Γερμανία αυξήθηκε θεαματικά αφότου άρχισε το κύμα διαδηλώσεων στην Ισλαμική Δημοκρατία που καταπνίγεται στο αίμα, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού ειδησεογραφικού περιοδικού Der Spiegel (στη φωτογραφία, επάνω, που παρελήφθη εκτός Ιράν από το AP, διαδηλώτρια σχηματίζει το σήμα της νίκης).
Υπερδιπλασιάστηκε
Το κείμενο, που επικαλείται δεδομένα της ομοσπονδιακής υπηρεσίας μετανάστευσης και προσφύγων (BAMF), αναφέρει ότι 613 άνθρωποι από το Ιράν ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο, 892 τον Οκτώβριο και 1.039 τον Νοέμβριο.
Δείτε ακόμα – ΟΗΕ: Αποβολή του Ιράν από Επιτροπή για τη Θέση των Γυναικών
Τον Νοέμβριο του 2021, ο αριθμός αυτός βρισκόταν στους 381. Το 2021, η BAMF καταμέτρησε 2.693 αιτήσεις ασύλου από υπηκόους Ιράν. Φέτος, ο αριθμός τους υπερδιπλασιάστηκε, είχε φθάσει τις 5.447 περί τα τέλη του Νοεμβρίου.
Για τον Τζούλιαν Πάλκε, βουλευτή των Πρασίνων, κόμματος που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, το Βερολίνο πρέπει να υποστηρίξει τους Ιρανούς που διατρέχουν κίνδυνο επειδή εξεγείρονται εναντίον του κληρικαλιστικού καθεστώτος.
Η Γερμανία πρέπει «να συνεχίσει να δίνει τη δυνατότητα, μέσω της γερμανικής πρεσβείας, να (τους) προσφέρει υποστήριξη καθώς και να βοηθά στην αναχώρηση από το Ιράν σε συγκεκριμένες περιπτώσεις», επιχειρηματολόγησε.
Δημόσια εκτέλεση διαδηλωτή
Τη Δευτέρα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ καταδίκασε τη δεύτερη εκτέλεση διαδηλωτή – και την πρώτη δημόσια – ο οποίος συνελήφθη κατά τη διάρκεια των μαζικών κινητοποιήσεων που συνταράσσουν το Ιράν τους τελευταίους τρεις μήνες, κρίνοντας ότι οι θανατικές ποινές δείχνουν πως το κληρικαλιστικό καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας φοβάται τον ίδιο του τον λαό.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις