Δημητρακόπουλος: Πλαστά τα έγγραφα δωροδοκίας της Εύας Καϊλή για το Qatargate
Τι κρύβει η αγορά οικοπέδου για 300.000 ευρώ στην Πάρο;
- Κόκκινος συναγερμός στη Βαρκελώνη για τις πλημμύρες - Εκλεισε το αεροδρόμιο, ακινητοποιήθηκαν τα τρένα
- Πιστεύετε ότι ο σκύλος που γυρνά ανάσκελα, όταν συναντά άλλον σκύλο, φανερώνει υποταγή;
- Rich List 2024: Χάρι Στάιλς & Ντούα Λίπα οι πιο πλούσιοι καλλιτέχνες κάτω των 30
- Τι θα έλεγε σήμερα ο Τζορτζ Όργουελ εάν παρατηρούσε τον Τραμπ
Συνέντευξη Τύπου για το σκάνδαλο δωροδοκίας από το Κατάρ παραχώρησε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, το απόγευμα της Δευτέρας.
Ο δικηγόρος της ελληνίδας Ευρωβουλευτού μίλησε σχετικά με το σκάνδαλο δωροδοκίας από το Κατάρ και -μεταξύ άλλων- τόνισε ότι τα έγγραφα που δείχνουν δωροδοκία προς την ίδια και τους συγγενείς της είναι πλαστά.
Η Γαλλία «παραθυράκι» για το Κατάρ στην Ευρώπη – Η εμπλοκή της Παρί Σεν Ζερμέν
«Τα έγγραφα που εμφανίζουν το κράτος του Κατάρ μέσω της Εθνικής Τράπεζας του Κατάρ να δωροδοκούν την Εύα Καϊλή και μέλη της οικογένειάς της σε τραπεζικούς λογαριασμούς ονομαστικούς στον Παναμά είναι προδήλως και εμφανέστατα πλαστά» είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.
«Θα ζητήσουμε από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διερευνήσει ποιος είναι ο πλαστογράφος και ποιες οι σκοπιμότητές του» προσέθεσε ο κ. Δημητρακόπουλος.
Παράλληλα, κάλεσε τον πρόεδρο της Αρχής για την Καταπολέμηση Προϊόντων που προέρχονται από Εγκληματική Δραστηριότητα να επιληφθεί άμεσα, ώστε να υπάρχουν δύο υπηρεσίες που θα πιστοποιήσουν την πλαστότητα.
Τι κρύβει η αγορά οικοπέδου για 300.000 ευρώ στην Πάρο
Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, δημοσίευμα της Corriere della Serra, επικεντρώθηκε στην αγορά του οικοπέδου στην Πάρο που έκαναν η Εύα Καϊλή και ο Φραντσέσκο Τζόρτζι καταβάλλοντας το ποσό των 300.000 ευρώ σε πωλητή από την Αθήνα.
Το οικόπεδο, προοριζόταν, για την κατασκευή εξοχικής κατοικίας «ώστε η οικογένεια να περνάει τα καλοκαίρια της». Η αγορά αυτή έχει μπει στο μικροσκόπιο της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.
Ξέπλυμα χρήματος
«Στις 7 Δεκεμβρίου, δύο ημέρες, δηλαδή, πριν την επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων για το Qatargate, η Eurojust ζήτησε από ιταλούς εισαγγελείς να διερευνήσουν την αγορά ενός διαμερίσματος στην πόλη Τσερβίνια για την οποία υπήρχαν υποψίες ότι αγοράστηκε με χρήματα από δωροδοκία.
Μια κλασσική επιχείρηση «ανακύκλωσης» που θα μπορούσε να κρύβεται πίσω από την επένδυση που έκαναν Καϊλή και Τζόρτζι για να χτίσουν μια βίλα στο νησί της Πάρου», αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Η «Corriere della Serra» υπενθυμίζει ότι ένα από τα βασικά πρόσωπα του σκανδάλου είναι η Εύα Καϊλή στο σπίτι της οποίας και σε βαλίτσα που μετέφερε ο πατέρας της βρέθηκαν 750.000 ευρώ σε μετρητά «που θα μπορούσαν να προέρχονται από το Κατάρ και το Μαρόκο αλλά ο Φραντσέσκο Τζόρτζι ορκίζεται ότι είναι δικά του».
Παράλληλα επισημαίνει ότι το πεδίο των ερευνών επεκτείνεται και σε άτομα που απλά είχαν σχέσεις με τους υπόπτους όπως ο ευρωβουλευτής Αντρέα Κοτζολίνο ή ο πρέσβης του Μαρόκου στην Πολωνία, Αμπντεραχίμ Ατμούν, ο οποίος θεωρείται ότι χρησιμοποιεί το αξίωμά του ως προπέτασμα καπνού για την σχέση του με τις μυστικές υπηρεσίες του Ραμπάτ.
«Η σύζυγος του Παντζέρι έχει καταγραφεί να αναφέρεται στο όνομα του Ατμούν» σημειώνεται στο δημοσίευμα.
Η ιταλική έρευνα για πιθανό ξέπλυμα χρήματος αφορά ένα σπίτι που αγοράστηκε τον περασμένο Απρίλιο στην Τσερβίνια από τον Νικολό Φίγκα-Ταλαμάνκα, το τέταρτο πρόσωπο που συνελήφθη από τις βελγικές αρχές. Πρόκειται για ένα διαμέρισμα με πέντε δωμάτια, εμβαδού 90τ.μ. που αγοράστηκε στις 29 Απριλίου για 215.000 ευρώ από την βελγική εταιρεία Nakazσ στην οποία ο Ταλαμάνκα ήταν διευθυντής.
«Το ακίνητο αυτό θα μπορούσε να κατασχεθεί με αίτηση του εισαγγελέα με την κατηγορία ότι τα χρήματα προήλθαν από την ΜΚΟ Fight Impunity του Παντζέρι ή από απευθείας χρηματοδότηση του Κατάρ ή του Μαρόκου» αναφέρει το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας.
Παράλληλα διεξάγεται μια δεύτερη έρευνα, αυτή τη φορά από την εισαγγελία του Μιλάνου, από την οποία η Eurojust ζήτησε να εξετάσει τη ροή χρημάτων από το Βέλγιο σε επτά διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκουν στην οικογένεια Παντζέρι και στον Τζιόρτζι.
Κατά την Corriere ο επικαφελής εισαγγελέας θα εξετάσει μάρτυρες και θα μελετήσει έγγραφα για να διαπιστώσει αν προκύπτει «ξέπλυμα χρήματος» ειδικά με 100.000 ευρώ σε μετρητά που φέρονται να «έκαναν φτερά» από το σπίτι του Παντζέρι στις Βρυξέλλες πριν την έφοδο των βελγικών αρχών όπου και κατασχέθηκαν 600.000 ευρώ.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις