Θεσσαλονίκη: Καθημερινό φαινόμενο οι φάρσες για βόμβα
Τις τελευταίες ημέρες η ΕΛ.ΑΣ. έχει λάβει επτά κλήσεις για βόμβα σε δύο ΕΠΑΛ της πόλης.
- Γιατί η Βραζιλία έχει μεγάλη οικονομία αλλά απαίσιες αγορές
- «Είναι άρρωστος και διεστραμμένος, όσα μου έκανε δεν τα είχα διανοηθεί» - Σοκάρει η 35χρονη για τον αστυνομικό
- «Πιο κοντά από ποτέ» βρίσκεται μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την Χαμάς
- Διαρρήκτες «άδειαζαν» το εργαστήριο του γλύπτη Γεώργιου Λάππα στη Νέα Ιωνία
Νέα καθημερινότητα έχουν δημιουργήσει κάποιοι επιτήδειοι στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιώντας κλήσεις στην Ελληνική Αστυνομία για τοποθέτηση βόμβας σε δημόσια κτίρια.
Μετά τα δικαστήρια της πόλης που βρέθηκαν στο «στόχαστρο» αγνώστων τον προηγούμενο μήνα, σειρά έχουν πάρει τα σχολικά συγκροτήματα της Θεσσαλονίκης, με τα τηλεφωνήματα – φάρσες να είναι αρκετά.
Σχολεία σε όλη την περιοχή της Θεσσαλονίκης είχαν υποδειχθεί ως σημεία τοποθέτησης βόμβας από αγνώστους, με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης να εξιχνιάζουν μία από αυτές, συλλαμβάνοντας δύο ανήλικα κορίτσια που είχαν κάνει το συγκεκριμένο τηλεφώνημα για βόμβα σε σχολικό συγκρότημα στην Άνω Τούμπα.
Στο… στόχαστρο δύο ΕΠΑΛ
Τις τελευταίες ώρες στο «στόχαστρο» των αγνώστων έχουν μπει δύο Επαγγελματικά Λύκεια της Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, από την Πέμπτη 15 έως και σήμερα Τρίτη 20 Δεκεμβρίου -έξι ημερολογιακές αλλά τέσσερις από αυτές με ανοιχτά σχολεία- οι αστυνομικές αρχές έχουν ειδοποιηθεί σε επτά διαφορετικές περιπτώσεις για ελέγχους σε ΕΠΑΛ της πόλης μετά από σχετικά τηλεφωνήματα! Τα πέντε αφορούσαν το συγκρότημα ΕΠΑΛ στον Ευκλείδη και τα δύο αυτό της Σταυρούπολης.
Από ένα τηλεφώνημα έγινε στον Ευκλείδη και στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης στις 15 Δεκεμβρίου. Δύο κλήσεις έγιναν στον Ευκλείδη την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου. Μετά το… κενό του Σαββατοκύριακου, από ένα τηλεφώνημα υπήρξε τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου σε Ευκλείδη και Σταυρούπολη και σήμερα Τρίτη 20 Δεκεμβρίου ακόμη ένα στον Ευκλείδη.
Τα τηλεφωνήματα αυτά, που εν τέλει αποδεικνύονται φάρσες, προκαλούν την άσκοπη κινητοποίηση των Αρχών αλλά και διακοπή των μαθημάτων καθώς σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ο χώρος πρέπει να εκκενωθεί ώστε να ελεγχθεί από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της ΕΛΑΣ και από αστυνομικό σκύλο ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο.
Σημειώνεται ότι τα τηλεφωνήματα – φάρσες εμπίπτουν στο αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις