Μέτρα για τις συνεχείς διαρροές τμημάτων της δικογραφίας για το Qatargate που αφορά και την Ελληνίδα ευρωβουλευτή, Εύα Καϊλή, παίρνει η βελγική εισαγγελία.

Ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητήσει να σταλεί άμεσα η σχετική ενημέρωση στα έντυπα που έκαναν την αποκάλυψη, Le Soir και Knack αλλά και μέσα και δημοσιογράφους διεθνώς.

Όλη η αλήθεια για την κόρη της Εύας Καϊλή – Θα την πάρει μαζί της στη φυλακή;

Οι βελγικές αρχές πάντως δεν αναμένεται να μείνουν στις συστάσεις, αλλά αναμένεται να προχωρήσουν και σε εξονυχιστική έρευνα για να φτάσουν στον άνθρωπο ή τους ανθρώπους που διαρρέουν πληροφορίες οι οποίες θα μπορούσαν να βλάψουν την υπόθεση με συμμετέχοντες στο σκάνδαλο να επιχειρούν -ίσως- να καταστρέψουν στοιχεία.

«Ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι γνώριζε»

Σε κάθε περίπτωση, ο δικηγόρος της κ. Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, έσπευσε να διαψεύσει τα όσα είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας για τη φερόμενη κατάθεση της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου στις αρχές.

Ο κ. Δημητρακόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ, υποστήριξε ότι η κ. Καϊλή ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι γνώριζε ή ότι συμμετείχε στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο σύντροφός της. Σημείωσε ακόμα ότι η εντολέας του δεν είχε ποτέ κυριότητα ή κατοχή στα χρήματα που βρέθηκαν στο κοινό διαμέρισμα και πρόσθεσε ότι ουδέποτε στη ζωή της έχει δωροδοκηθεί.

 Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ιταλικά και βελγικά ΜΜΕ αποκάλυψαν ότι η ελληνίδα Ευρωβουλευτής όχι μόνο γνώριζε για τις βαλίτσες του Παντσέρι, αλλά προσπάθησε και να τον προειδοποιήσει μετά τη σύλληψη του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι.